Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos paplūdimiuose – naujovės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr. Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Klaipėdos paplūdimiuose šį sezoną poilsiautojai galės ne tik naudotis jau įprastiniais patogumais, bet ir ilsėtis muzikos aikštelėse, mėgautis gerokai švaresniu smėliu, veiks ir elektroniniai stendai, planuojamas stebėjimas vaizdo kameromis, o Mėlynąją vėliavą – išskirtinį paplūdimio kokybės ženklą – šiemet jau tikimasi iškelti dviejuose paplūdimiuose – Smiltynės bei II Melnragės.

 

„Klaipėdos paplūdimių kokybės kartelė kyla vis aukščiau. Viena šių metų naujovių – pajūryje darbuosis smėlio valymo mašina, kuri ne tik mechaniškai valys smėlį, bet ir užtikrins, kad jame liktų kuo mažiau bakterijų – kai smėlis purenamas, jos žūva saulėje. Dar viena naujovė – muzikos aikštelės, kurios bus įrengtos Smiltynės gelbėjimo stoties balkone bei II Melnragėje, šalia apžvalgos aikštelės. Čia bus galima pasiklausyti ramios, atpalaiduojančios muzikos. Taip siekiama, kad paplūdimiai būtų kuo patrauklesni ne tik šiltu bei saulėtu oru“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Be to, anot mero, Klaipėdos paplūdimiai šiemet bus dar draugiškesni neįgaliesiems – jiems bus pasiūlyti patobulinti, patogesni takai, kuriais bus galima privažiuoti arti jūros. Tokie takai su suoliukais bei poilsio aikštelėmis bus įrengti beveik visuose paplūdimiuose. Kaip ir pernai, Smiltynės bei Neįgaliųjų paplūdimiuose veiks pagalbos iškvietimo stotelės, kur paspaudus mygtuką galima išsikviesti pagelbėti pasirengusį asmenį iš gelbėtojų posto, išklausyti aktualią garsinę informaciją. Judėjimo negalią turintiems žmonėms taip pat bus pasiūlyti specialūs vežimėliai su kuriais neįgaliuosius galima paplukdyti jūroje. Anot BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Virginijaus Urbono, pernai šios paslaugos buvo populiarios, kai kurie žmonės su specialiais vežimėliais jūroje maudėsi pirmą kartą gyvenime.

Klaipėdos paplūdimiuose planuojamos ir technikos naujovės – Smiltynėje ir II Melnragėje veiks elektroniniai stendai, kuriuose bus rodoma oro bei vandens temperatūra, kita poilsiautojams aktuali informacija, šiuose paplūdimiuose vandens temperatūra bus matuojama bevieliais plūdurais, kurie siųs informaciją į krantą. Numatomas ir paplūdimių stebėjimas kameromis, kurios pasitarnaus gelbėtojams užtikrinant dar didesnį poilsiautojų saugumą dienomis bei padės sumažinti vandalizmo atvejų skaičių naktimis.

Pajūryje įrengtos ir trys apžvalgos aikštelės – I ir II Melnragėje bei Giruliuose, kaip ir įprasta, prieš sezono pradžią bus pastatytos persirengimo kabinos, daugiau suoliukų, šiukšliadėžių. Didžioji dalis inventoriaus pirkta pernai, tad šiemet užteks jį atnaujinti. Taip pat iki sezono bus sutvarkyti ir mediniai takai, laiptai. Šiltuoju sezonu paplūdimiuose veiks 3 dušai, 6 geriamojo vandens fontanėliai, 5 konteineriniai tualetai, 2 stacionarūs, bus pastatyta ir biotualetų. Atsižvelgiant į šylančius orus ir didėjančius žmonių srautus, dauguma tualetų bus atidaryti nelaukiant oficialios sezono pradžios – jau kitą savaitgalį.

Renkama ir gelbėtojų komanda – kaip ir pernai Klaipėdos paplūdimiuose dviem pamainomis dirbs 70 gelbėtojų, budės medicinos personalas, aprūpintas visa reikalinga įranga pirmajai pagalbai suteikti, taip pat ir defibriliatoriais.

Šį sezoną tikimasi pasiūlyti ir atskiras teritorijas poilsiautojams su augintiniais. Zonos, kur būtų galima ilsėtis su šunimis, numatomos I Melnragėje ties šiauriniu molu bei Smiltynėje ties pietiniu molu. Planuojama, kad dar šį mėnesį tarybos svarstymui bus pateikti tam reikalingi tvarkų pakeitimai

Oficialią sezono pradžią ketinama skelbti gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje: tiksli data priklausys nuo orų.

Klaipėdos paplūdimiams, įskaičiuojant nuolatinę priežiūrą, infrastruktūros atnaujinimą, gelbėtojų ir medicinos personalo atlyginimus, šiemet numatyta daugiau nei 1 mln. eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,