Logo
 Spausdinti šį puslapį

Brožių bendruomenė rinkosi į ataskaitinį renginį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Savo gamintą maistą Brožių moterys kasdien siūlo ir gargždiškiams. Redakcijos archyvo nuotr. Savo gamintą maistą Brožių moterys kasdien siūlo ir gargždiškiams. Redakcijos archyvo nuotr.

Parėjusią savaitę Brožių kaimo bendruomenė rinkosi į ataskaitinį renginį. Tris Klaipėdos rajono kaimus – Brožius, Stirbius ir Ruigius – jungianti bendruomenė apžvelgė praėjusių metų nuveiktus darbus, pristatė ataskaitas, sprendė aktualius klausimus.

 

Bendruomenei įgyvendinant „Leader“ projektą, svarbiausia jos veikla tapo išvežamuosius banketus, furšetus, kompleksinius bei gedulingus pietus ir kitas maitinimo paslaugas teikiančios „Brožių virtuvės“ verslas, kuriame šiuo metu dirba 12 žmonių. Savo gamintą maistą Brožių moterys kasdien siūlo ir gargždiškiams – prie turgaus stovinčioje mobilioje virtuvėje darbo dienomis galima įsigyti dienos pietus. Nors dabar darbas vyksta sklandžiai, bendruomenės pirmininkė Vida Riaukienė atviravo apie laikinai užgulusias negandas.

„Buvo sunkumų, konkurentai spaudė, užstatydavo turgaus administracijos mums skirtą stovėjimo vietą, reikėdavo ieškoti kitos, o tai užtrukdavo. Buvo iškviesta Maisto ir veterinarijos tarnyba, kuri dviem mėnesiams sustabdė mūsų veiklą“, – pasakojo V. Riaukienė, pasidžiaugusi, kad panašūs incidentai, įsigijus 6 500 eurų kainavusią mobilią virtuvę, nesikartoja.

Naująjį transportą bendruomenė įsigijo lizingu, dalį sumos padengė iš „Brožių virtuvės“ verslo uždirbtų pinigų. Dar daugiau nei 2 tūkst. eurų teko investuoti į ventiliacijos sistemą. Panašu, išlaidos tuo nesibaigs: „Turime problemų su elektra. Negalime naudoti kelių elektrinių prietaisų vienu metu, nes neužtenka galios. Norint išspręsti šią problemą, teks investuoti dar apie 6 tūkst. eurų“, – komentavo bendruomenės pirmininkė, atskleidusi, kad paramos planuojama kreiptis į Klaipėdos rajono savivaldybę.

„Brožių virtuvė“ kasmet bendruomenei skiria po 800 eurų. Iš šių pinigų sutvarkytos skelbimų lentos, vykta į Žilvino Žvagulio koncertą. Organizuota ir ekskursija į Anykščius, tačiau keliauti, anot V. Riaukienės, neatsirado norinčių, todėl sutaupyti pinigai liks kitoms veikloms.

Praėjusiais metais „Brožių virtuvės“ moterys prisijungė prie socialinės akcijos – 2 kartus per savaitę neatlygintinai pietumis maitino VšĮ „Revilita“ rengiamose dienos užimtumo veiklose dalyvaujančius neįgaliuosius.

Brožių bendruomenė taip pat gali pasigirti aktyvia veikla: kasmet dalyvauja akcijoje „Darom“, didelį dėmesį skiria gegužinės pamaldoms, kurias vainikuoja bendravimas prie arbatos, vasarą dalyvaujama įvairiose šventėse, laimėjus projektą tvarkytos Brožių kapinės.

Ataskaitiniame renginyje iš 44 bendruomenės narių dalyvavo 26, jie balsavo, kur investuoti iš paramos ir nario mokesčio sutaupytus pinigus. Būta siūlymų renovuoti salę, tačiau nuspręsta lėšas panaudoti tęsiant „Leader“ projekto įgyvendinimą.

Nors ataskaita patvirtinta, bendruomenės narių nedomina „Brožių virtuvės“ veikla, todėl galvojama apie verslo ir bendruomenės atsiskyrimą, VšĮ kūrimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,