Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gospelo muzikos festivalis pritraukė pilnas sales klausytojų (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Akimirka iš festivalio. Sandros Vaičienės nuotr. Akimirka iš festivalio. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį penktadienį Gargžduose skambėjo devintasis tarptautinis vaikų ir jaunimo giesmių festivalis. Subūręs apie 200 jaunų ir talentingų atlikėjų, išskirtinis renginys nepaliko abejingų.

 

Nuotaika atsispindi darbe

Vienintelis toks festivalis Vakarų Lietuvoje džiugino ne tik dalyvius, bet ir į koncertus, vykusius Gargžduose ir Klaipėdoje, sugužėjusius muzikos mylėtojus. Geras emocijas patvirtino ne tik garsios ovacijos ir šūksniai, bet ir nuoširdžios šypsenos ar džiaugsmo ašaros – visa tai ir dar daugiau koncertų atlikėjai bei susirinkę klausytojai galėjo patirti per dvi festivalio dienas.

„Nuotaika atsispindi mūsų darbe. Renginiai pavyko puikiai, esame laimingi. Iki šiol sulaukiu daugybės malonių atsiliepimų, padėkų, klausiama, kada festivalis vyks kitąmet“, – šypsojosi pagrindinė gospelo muzikos festivalio sumanytoja, Gargždų muzikos mokyklos mokytoja, dainos studijos „Svirplys“ vadovė Nijolė Usevičienė.

Šiemet festivalis vyko naujoje vietoje – Gargždų kultūros centre. Dar prieš renginį organizatoriai neslėpė nerimo ir pripažino, kad sutalpinti tokį skaičių dalyvių vienoje scenoje – iššūkis. Ir iš tiesų, techninių kliūčių, pasak N. Usevičienės, išvengti nepavyko. Tam, kad sutilptų vienoje scenoje, dalyviams teko pasispausti, nuo to kiek suprastėjo ir garso kokybė. Nepaisant to, anot N. Usevičienės, nesklandumai nuotaikos tikrai nesugadino ir ateityje ketinama šias problemas išspręsti.

 

N. Usevičienė džiaugėsi pavykusiu renginiu. Sandros Vaičienės nuotr.

 

Prisijungė prie galingo choro

„Po renginio vyko aptarimas. Išklausėme svečių pastabas ir pagyras, pasidalinome ateities planais. Manau, kad tai leis mūsų festivaliui dar labiau augti ir tapti kokybiškesniu“, – sakė muzikos mokytoja.

Be to, tiek organizatoriai, tiek dalyviai džiaugėsi, jog šiemet chorams akomponavo profesionali gyvo garso muzikos grupė iš Vilniaus, vadovaujama Tomo Dičiūno.

Koncertai Gargždų kultūros centre bei Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje pritraukė pilnas sales klausytojų. Kaip ir kasmet, festivalį papuošė bei atlikėjams vadovavo profesionalios choro vadovės Kristina Žaldokaitė ir Monica Törnqvist. Šiemet dirigenčių pajėgas sustiprino ir Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijos pedagogė bei patyrusi chorvedė, vokalistė ir aktyvi Vilniaus Gospel renginių siela Marija Monika Dičiūnė. N. Usevičienė neslėpė, kad jungtiniam chorui vadovavusios dirigentės liko sujaudintos vaikų ir jaunimo profesionalumu, susitelkimu bei entuziazmu.

Kiekvienais metais festivalio klausytojai turi progą išgirsti vis naujas giesmes. Tačiau neapsieita ir be visų itin pamėgtų gospelo giesmių, pavyzdžiui, kūrinio „Oh happy day“, kuris ir vainikuodavo išskirtinius renginio koncertus. Taip pat skambėjo amerikiečių atlikėjo, chorvedžio Gerald T. Smith kūrinys „He‘s A Rock“, Michelle Williams daina „Say Yes“ ir daugelis kitų. Pastarieji kūriniai išjudino žiūrovus, kurie taip pat savo balsais prisijungdavo prie galingo choro atliekamų melodijų.

 

Festivalį papuošė bei atlikėjams vadovavo profesionali choro vadovė iš Švedijos Monica Törnqvist. Sandors Vaičienės nuotr.

 

Idėjų netrūksta

Kitąmet tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis švęs dešimties metų jubiliejų. N. Usevičienė pabrėžė, jog idėjų, kaip kasmet surengti muzikos šventę vis įdomesnę ir patrauklesnę klausytojams bei dalyviams – netrūksta. Viskas priklauso tik nuo finansinių galimybių.

„Esame labai dėkingi Kultūros rėmimo fondui, kuris skyrė festivaliui lėšų. Kitu atveju, vargu ar mums pavyktų surengti šį renginį, pasikviesti muzikos žvaigždes“, – komentavo organizatorė.

N. Usevičienė neslėpė noro kitąmet į Gargždus pasikviesti gospelo muzikos atlikėją, dirigentą ir lektorių Geraldą T. Smithą iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Anot organizatorės, gospelo muzikos ambasadoriumi daugelyje pasaulio šalių pristatomas atlikėjas ir dirigentas, įneštų į festivalį tikrą gospelo muzikos dvasią. Tiesa, dviejose JAV prezidento inauguracijos ceremonijose koncertavusiam Geraldui T. Smithui jau yra tekę lankytis Lietuvoje. Rudenį dirigentas dalyvavo Vilniaus Gospel muzikos festivalyje.

Šiemet Gargžduose ir Klaipėdoje pasirodė ne tik gausus jungtinis choras, prisistatymo pasirodymus atliko pavieniai kolektyvai, bet ir talentus demonstravo solistai. Scenoje solo pasirodymus atliko Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ narės Julija Jarutytė, Dominyka Baltutytė bei Emilija Bukytė. Taip pat dainavo klaipėdiečiai Erika Blinkutė, televizijos projekto „Lietuvos balsas“ dalyvis Vilius Popendikis. Solo partijas atliko ir dirigentės M. Törnqvist, K. Žaldokaitė, M. M. Dičiūnė. Į festivalį atvyko ir buvę „Svirplio“ dainininkai – Andrius Girdžius, Justas Pocius, Vita Montrimaitė, Valentinas Bružas, Gabrielė Degutytė.

 

K. Abromavičiūtės vaizdo įrašas:

 

Akimirkos iš tarptautinio vaikų ir jaunimo giesmių festivalio Gargžduose ir Klaipėdoje – Sandos Vaičienės ir Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,