Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gribžinių bendruomenė leidosi į žygį dviračiais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Gribžinių bendruomenė savo pirmąjį renginį „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ atliko drauge su Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru dalyvaudami dviračių žygyje Klaipėdos rajone.

 

Bendruomenės nariai ir kiti žygio dalyviai 2018 m. gegužės 9 d. (trečiadienį) 18.00 val. susirinko Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro kieme (Klaipėdos g. 11, Gargždai) ir lydimi UAB „Pabaltijo turas“ vadovės Vilmantės Matutienės leidosi į žygį, kurio trasos ilgis apie 18 km.

26 dviratininkų virtinė seniausia Gargždų gatve (J. Basanavičiaus g.) pajudėjo Dovilų pusėn. Važiuodami galėjome ne tik gėrėtis gaiviu pavasario oru, bet ir džiaugtis sutvarkytais dviračių keliais Kulių kaimelyje, kur sodų bendrijose daugėja nuolatinių gyventojų.

Pirmoji sustojimo vieta – neogotikinė evangelikų liuteronų bažnyčia Dovilų miestelio centre, pastatyta 1862 m. Išklausę įdomių istorinių gidės pasakojimų, sušokome ant savo
„plieninių žirgų“ ir patraukėme Gargždų link. Gaivus vėjelis prisotino orą karjerų vandens kvapu, gegutės kukavimas ir paukštelių čiulbėjimas tarsi skelbė artėjančią vasarą. Net nepajutome, kaip privažiavome Klaipėdos krašto sieną ir be jokių muitinės patikrinimų įlėkėme į Didžiąją Lietuvą.

Nors kadaise šis pasienio ruožas buvo sunkiai įveikiamas kontrabandininkams, kurių viena iš brangesnių prekių buvo – knyga lotyniškais rašmenimis. Galutiniame sustojime prisiminėme ir Gargždų miestelio pagrindinius gyventojus tarpukario metu – žydus, kurių kraupi istorija ne vienam suspaudžia širdį. Bet istoriją kuria ne vadovėlių autoriai, o mes patys – savo kasdienybę puošdami šauniais renginiais, gražiais susibūrimais ir saugodami vieni kitus kelyje.

Už puikų laiką dėkojame UAB „Pabaltijo turas“ vadovei Vilmantei Matutienei. Už iniciatyvas organizuojant renginį sakome „ačiū“ visuomenės sveikatos specialistei Tomai Stonkei. Už tai, kad kelyje jautėmės saugiai, buvome matomi ir pastebimi iš tolo, dėkojame Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos, kuri remia projektą atšvaitais ir šviesą atspindinčiomis liemenėmis. Taip pat dėkojame vairuotojams, kad kantriai laukė, kol mes visi kirsime sankryžą.

Tikimės ir ateityje smagių susitikimų Gribžinių bendruomenės „Eismo saugumo bendruomenėse 2018“ renginiuose.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,