Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras dalyvavo Jūros šventės Turizmo skvere ir Dangės flotilėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono TIC nuotr. Klaipėdos rajono TIC nuotr.

Jūros šventė – tai populiariausias ir daugiausia lankytojų sulaukiantis vasaros renginys visoje Lietuvoje. Šiais metai Jūros šventė pasitiko lankytojus atnaujintu stiliumi, pasauline italų premjera bei jūrinėmis tradicijomis. Šventės tema „Tas jausmas, kai“ paliko dalyviams daug vietos fantazijai ir žaismingai pakvietė kiekvieną savo mintyse atrasti šiam moto tinkamą pabaigą.

 

Kaip ir kasmet, nuo penktadienio iki sekmadienio Jūros šventės dalyviai galėjo aplankyti Turizmo skverą, kuris šiemet įsikūrė šalia burlaivio „Meridianas“. „Turizmo skveras“ – tai staigmenos, žaidimai, turistinės naujienos, kelionių žemėlapiai, pramogos ir kitos turizmo aktualijos Lietuvoje. Turizmo skverą prieš trejus metus pirmą kartą inicijavo Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos. Prigijus šiai iniciatyvai šiemet sulaukta turizmo informacijos centrų iš visos Lietuvos – Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Ignalinos, Druskininkų ir kt. Kaip jau įprasta, visos septynios Klaipėdos regiono savivaldybės (Klaipėda, Neringa, Palanga, Klaipėdos, Kretingos, Šilutės ir Skuodo rajonai) pristatė savo išteklius bendrame paviljone.

Prieš Jūros šventę vykusioje „Burpilio“ regatoje vėl suplazdėjo didžiausio senovinio Kuršių marių laivo – reisinės „Dreverna“ burės. Šiemet regatoje dalyvavo LRT Nacionalinės ekspedicijos vytinė „Vytautas Didysis“ ir sielininkų valtis „Vytis“, Lietuvos jūrų muziejaus kurėnas „Sud-1“, Nidos kurėnas „Kuršis“, vos prieš kelias savaites Kintų įlankoje į vandenį nuleistas naujasis kurėnas „Germanika“ bei kiti senoviniai laivai. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro iniciatyva pastatyta reisinė „Dreverna“, buriuojama kapitono Vaidoto Bliūdžiaus, „Burpilio“ regatoje užėmė 3 vietą.

Penktadienio vakarą pro pakeltą „Pilies“ tiltą senoviniai laivai, pilni teatralizuoto žuvų turgaus dalyvių, įplaukė į Klaipėdos miestą. Plaukdami pamariečiai iš burvalčių kvietė miestelėnus aplankyti žuvies turgų, kur buvo galima ne tik nusipirkti skanios rūkytos žuvies, bet ir sužinoti viską apie jos paruošimą. Jūrų užkariautojai – vikingai pasakojo apie senuosius žvejybos būdus, demonstravo įrankius, pristatė žuvies konservavimo metodus.

Šeštadienį vyko tradicinių medinių burinių laivų paradas „Dangės flotilė“. Šis 7-asis tradicinių istorinių laivų festivalis yra unikalus, analogų Lietuvoje neturintis renginys, reprezentuojantis jūrinę kultūrą ir tradicijas. Visą šeštadienį Jūros šventės lankytojai galėjo iš arti apžiūrėti pagal senovinius modelius atkurtas lietuviškas burvaltes.

 

Akimirkos iš Jūros šventės – Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,