Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nuo rugpjūčio „Smiltynės perkėla“ kels tiesiai į Jūrų muziejų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Rugpjūčio 1-ąją „Smiltynės perkėla“ atnaujina keltų reisą, kuriuo keleivius kvies iš Senosios perkėlos Klaipėdoje keltis tiesiogiai į Jūrų muziejų. Tikimasi, kad taip bus patogiau keleiviams, kurių kasmet į Smiltynę perkeliama beveik 2 milijonai.

 

Paskutinius keltų reisus į Jūrų muziejų „Smiltynės perkėla“ vykdė 2016-ųjų spalio mėnesį. Maršrutas sustabdytas, prasidėjus krantinės rekonstrukcijai.

„Šį pavasarį pasibaigus rekonstrukcijos darbams, mes ir vėl galime keleiviams teikti šią paslaugą, kuri jiems leidžia tiesiogiai persikelti į Jūrų muziejų. Taigi, visi klaipėdiečiai bei atvykstantys poilsiautojai turės dar vieną alternatyvą, kuri leis sutaupyti ir laiko, ir pinigų, nes nebereikės persikėlus į Smiltynę papildomo transporto arba eiti pėsčiomis iki Delfinariumo“, – sako AB „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

„Smiltynės perkėla“ pradeda vykdyti reisus tiesiogiai į Jūrų muziejų, laimėjusi VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos paskelbtą konkursą dėl teisės naudotis keleivinių laivų krantine Smiltynės g. Klaipėdoje. Sutartis pasirašyta 10 metų laikotarpiui, t. y. iki 2028 m. liepos 24 d.

 

Maršrutas aktyviausiai bus vykdomas vasarą

Šį maršrutą vykdys keltas „Nida“, kuris visą rugpjūčio mėnesį plauks „trikampio maršrutu“: Senoji perkėla – Jūrų muziejus – Smiltynė. Sudarant kelto grafiką, atsižvelgta į delfinų pasirodymų laiką.

Bilieto kaina vienam keleiviui į abi puses bus tokia pat kaip ir į Smiltynę – 1 Eur. Tokia kaina taikoma ir keliaujantiems dviračiu. Tuo tarpu automobiliai ir kitos transporto priemonės į Smiltynę, kaip ir anksčiau, bus keliamos tik iš Naujosios perkėlos.

„Šį maršrutą aktyviausiai vykdysime vasaros sezonu, kuomet keleivių srautas yra didžiausias. Tačiau reisus planuojame ir pasibaigus vasarai. Tad siūlome visiems, kuriems tai aktualu, mūsų interneto svetainėje sekti atsinaujinančią informaciją“, – teigia D. Butvydas.

 

Per metus perkeliama apie 2 milijonai keleivių

Praėjusiais metais iš viso iš Senosios bei Naujosios perkėlos į abi puses „Smiltynės perkėlos“ keltais keliavo beveik 2 milijonai keleivių. Iš jų daugiau nei pusė – vasaros mėnesiais. Užimčiausi yra liepa bei rugpjūtis, kuomet kas mėnesį perkeliama po daugiau nei 400 tūkstančių keleivių į abi puses.

 

Rugpjūčio 1–31 dienomis reisų į Jūrų muziejų grafikas:

Iš Senosios perkėlos į Jūrų muziejų

Iš Jūrų muziejaus į Smiltynę

Iš Smiltynės į Klaipėdą

10.30 val.

10.50 val.

11 val.

12 val.

12.20 val.

12.30 val.

14.15 val.

14.35 val.

14.45 val.

15.30 val.

15.50 val.

16 val.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,