Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajonas pradeda naujuosius mokslo metus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šiandien rajono moksleiviai skubėjo į naujųjų mokslo metų šventes. K. Abromavičiūtės nuotr. Šiandien rajono moksleiviai skubėjo į naujųjų mokslo metų šventes. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien dauguma šalies ugdymo įstaigų pradėjo mokslo metus. Tarp jų – ir Klaipėdos rajonas. Gargžduose mokslo metų pradžios šventė prasidėjo 9 val. ryte – mokyklų bendruomenės, tėveliai bei vaikai rinkosi į Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią. Vėliau šventės iškilmės persikėlė į mokyklas – suskambėjo pirmasis skambutis.

 

Šventė prasidėjo rugsėjo 3-ąją

Mokslo ir žinių diena – Rugsėjo 1-oji – buvo šeštadienį, tad Švietimo ir mokslo ministerija bendro lavinimo mokykloms suteikė galimybę pačioms spręsti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę. Daugelis jų pasirinko naujuosius mokslo metus pradėti šiandien, rugsėjo 3-ąją.

Klaipėdos rajone šiandien naujuosius mokslo metus pradėjo kiek mažiau nei 5 tūkst. moksleivių. Kaip anksčiau naujienų portalą „Mano Gargždai“ informavo Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus specialistai, tai – mažiau nei ankstesniais metais. Panaši vaikų sumažėjimo tendencija pastebima ir fiksuojant ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo programas lankančių vaikų skaičių. 2016–2017 mokslo metais ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes lankė 2 050, praėjusiais mokslo metais – 2 088 vaikai. Šiemet jų turėtų būti apie 2 100.

Pirmokėlių taip pat kasmet vis mažiau. Švietimo skyriaus duomenimis, praėjusiais mokslo metais mokėsi 526, o šiuos mokslo metus pradėjo apie 500 pirmos klasės mokinių.

Šiandien į naujų mokslo metų šventę vaikus, tėvelius bei visą bendruomenę sukvietė ir Gargždų „Kranto“ pagrindinė mokykla. Čia iškilmės prasidėjo 10 val. nuo pačių mažiausiųjų, pirmos klasės mokinių eisenos. Susikibę rankomis, vedini savo klasės mokytojų, vyresnių klasės moksleivių, tėvelių, mažieji pirmą kartą į mokyklos kiemą įžengė kaip tikri šios mokyklos bendruomenės nariai.

 

Linkėjimai mažiausiems ir vyresnėliams

Vėliau susirinkusiuosius muzikiniu kūriniu sveikino 1–4 klasių dainos studijos „Bangelės“ ansamblis, prasidėjo oficialioji šventės dalis – sveikinimai. Pirmasis sveikinimo žodžius tarė „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius Egidijus Žiedas.

„Tradicija – amžina kaip pasaulis. Ir visai nesvarbu ar rugsėjo 1-oji švenčiama šeštadienį, sekmadienį ar pirmadienį. Yra toks naujas terminas – ūgtis. Gal ne ūgiu, gal tapome geresni, atidesni kitiems. Tad noriu palinkėti ūgties“, – kalbėjo E. Žiedas.

Susirinkusiuosius sveikino ir Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios rezidentas Kęstutis Vainorius bei linkėjo stiprėti dvasia, žiniomis, Dievo palaimos, tolerancijos bei stiprybės.

Mokslo ir žinių dienos proga šventės metu kalbėjo ir savo sūnų į šią mokyklą atlydėjęs Gargždų seniūnas Saulius Bakšinskis.

„Rugsėjo 1-oji – pati gražiausia rudens šventė. Sveikinu visus, pačius mažiausius bei vyresnėlius. Moksleiviai, semkitės žinių, o mokytojams linkiu kantrybės“, – sakė S. Bakšinskis.

Oficialios ceremonijos metu buvo sugiedoti Lietuvos bei mokyklos himnai. Vyresni klasės mokiniai padovanojo dar vieną muzikinį sveikinimą. Vėliau moksleiviai kartu su savo mokytojais buvo pakviesti į mokyklos klases, kur prasidėjo pirmoji pamoka.

 

Akimirkos iš šventės – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,