Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Dieną be automobilio“ – dviračių žymėjimo akcija Gargžduose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Rugsėjo 21-ąją minėsime „Dieną be automobilio“, todėl kviečiame Klaipėdos rajono gyventojus į darbus, ugdymo įstaigas, į svečius bei prekybos centrus vykti pėsčiomis arba dviračiu.

 

O tam, kad dviračiai būtų saugūs, siekiant užkardyti jų vagystes, rugsėjo 21 d. nuo 14 iki 15 val. aikštėje prie Klaipėdos rajono savivaldybės Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės vykdys dviračių žymėjimo akciją.

Daiktų žymėjimas padeda apsaugoti gyventojų turtą ir yra viena iš veiksmingiausių prevencijos priemonių nuo vagysčių. Žymėtas daiktas, ant kurio užklijuojamas specialus lipdukas, atbaido ilgapirščius. Vagys vengia žymėtų daiktų. Be to, jei nutiktų taip, kad daiktas būtų pavogtas, žymėtą daiktą yra kur kas paprasčiau surasti, atpažinti ir grąžinti teisėtam jo savininkui.

Gyventojams reikia turėti dviratį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio įsigijimo dokumentus (jei turite). Dviračio rėmą pareigūnai pažymės specialia priemone ir ant jo užklijuos lipduką su užrašu „Registruotas policijoje“. Lipdukas ant dviračio rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti.

Vaikams, kurie atvyks su tėveliais pažymėti dviračius ir turės šalmus, atšvaitus ar šviesą atspindinčias liemenes, policijos pareigūnės įteiks dovanėlę.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,