Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Krantas“ sujudo

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Aktyvus judėjimas bei sportas – viena iš sveikos gyvensenos taisyklių. Siekiant skatinti žmones judėti, rugsėjo 16–22 d. paskelbta Europos judėjimo savaitė, kurios metu visoje Lietuvoje vyko įvairios judėjimo, sporto iniciatyvos. Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuras taip pat kvietė mokyklas dalyvauti judumo savaitės konkurse.

 

Į mažėjantį judėjimo aktyvumą dėmesį atkreipia ir pasaulinės organizacijos, pavyzdžiui, UNESCO. Vienas šių metų šios organizacijos tikslų taip pat yra sporto skatinimas. Gargždų „Kranto“ mokykla, būdama UNESCO asocijuotųjų mokyklų tinklo nare, mielai įsitraukė į Klaipėdos r. visuomenės sveikatos biuro organizuojamą judumo savaitę.

Visą savaitę mokykloje vyko įvairios sportinės veiklos. Kūno kultūros mokytojas G. Ratkus kartu su choreografijos mokytoja V. Zacharevičiene bei pradinių klasių mokytojomis organizavo sporto ir šokio pertraukas, visą savaitę vyko ir bėgimo aplink mokyklą akcija.

7–8 klasių mokiniai dalyvavo integruotoje kūno kultūros (E. Šimkutė), istorijos (V. Triuškienė), biologijos (S. Brazauskienė), fizikos (I. Tulabienė) ir lietuvių kalbos (S. Sičiūnienė) judumo skatinimo pamokoje. Mokiniai pasikartojo žinias apie pirmąsias olimpines žaidynes, diskutavo apie judėjimo įtaką sveikatai, ieškojo greičiausių pasaulio gyvūnų ir sportininkų, žaismingai judėdami atliko lietuvių kalbos ir literatūros testą. Vėliau visi žygiavo į stadioną, kur šoko, atliko įvairias estafetes, žaidė futbolą, kvadratą. 5b klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės V. Valaikės ir istorijos mokytojo G. Jankausko, pėsčiomis žygiavo ant Kalniškės piliakalnio, kur vyko pažintinė edukacinė klasės valandėlė su integruota istorijos pamoka „Pažink savo kraštą“.

 

Mokyklos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,