Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Po rausvais saulėlydžio sparnais“ – vakaronė, subūrusi meno mylėtojus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
M. Paulikaitės nuotr. M. Paulikaitės nuotr.

Praėjusį trečiadienį Kvietiniuose vyko ketvirtasis jaukus poezijos ir muzikos vakaras „Po rausvais saulėlydžio sparnais“, sukvietęs meno mylėtojus.

 

Pastaruosius tris metus uždaru renginiu būdavusi vakaronė, šiemet, pasak jos sumanytojos – Gargždų kultūros centro Kvietinių skyriaus renginių organizatorės Redos Paulikienės, kiek pakeitė formatą: „Pradėjome nuo nediduko jaukaus pasisėdėjimo bendraminčių rate, dalijomės savo kurtomis eilėmis. Šiemet nusprendžiau šiek tiek pakeisti renginio formatą ir paimprovizuoti, pasitelkiant meno rūšių ir instrumentų įvairovę. Mačiau, kad žiūrovams šis sprendimas patiko. Buvo nuoširdu, jauku ir tikra.“

Anksčiau į vakaronę atvykdavo kviestiniai svečiai iš aplinkinių vietovių: bendruomenės „Smilgynai ir kaimynai“, Dovilų, Gargždų, Raguviškių, Smilgynų, Baublių, Kretingalės. Taip, anot R. Paulikienės, būdavo lengviau „prisijaukinti“ kuklias, tyliai sau eiles rašančias kaimo šviesuoles.

Šiemet renginys išsiplėtė, į jį atvyko 60 svečių iš Klaipėdos, Gargždų, Plungės, Aleksandravo. Dalyvavo ir Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narė Regina Kernagienė bei Dauparų-Kvietinių seniūnijos seniūnė Judita Čekuolienė.

Spendimas keisti renginio formatą, anot jo sumanytojos, pasiteisino: „Manau, kad renginys pavyko puikiai. Visos idėjos buvo įgyvendintos. Žiūrovų atsiliepimai buvo teigiami. Žmonės po renginio išėjo laimingi.“

Susirinkusieji mėgavosi poezija ir gyvai atliekama muzika. Renginys prasidėjo Medos Paulikaitės atliekama daina (Jazzu, „Rudens naktis sustojo“, mokytoja Rasa Linkienė).

Eiles skaitė poetė, medikė ir visuomenininkė iš Plungės rajono, Aleksandravo kaimo – Irena Stražinskaitė-Glinskienė. Žiūrovams viešnia pristatė savo pirmąją eilėraščių knygą „Dievo karvytė“, kurią iliustravo jos sūnus, abiturientas Emilis Radvilavičius, renginyje grojęs gitara ir atlikęs keletą kūrinių.

Koncertavo Vėžaičių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Melodija“ (vadovė Daiva Šilinskienė). Savo kūrybos eiles skaitė kvietiniškės šviesuolės Irena Ronkienė ir Adelė Venckienė.

Netrūko pučiamųjų, styginių ir mušamųjų instrumentų muzikos. Muzikavo Gargždų muzikos mokyklos pučiamųjų klasės ugdytiniai kvietiniškiai Valentas ir Laurynas Šeškai (mokytojas Bronislovas Vaičius). Renginį vainikavo Gargždų kultūros centro diksilendo grupė su soliste Emilija Bučinskaite (vadovas Bronislovas Vaičius).

R. Paulikienė teigė, kad jau užsirašė kilusias mintis ir pastabas kitam, jubiliejiniam renginiui: „Renginių organizatoriai visada stengiasi atlikti išsamią renginio analizę. Visada reaguoju į žiūrovų atsiliepimus, pasidarau išvadas. Džiugu, kad yra ištikimų renginių lankytojų – dėl jų stengiuosi ir dirbu. Kol jie ateina į renginius – jaučiuosi reikalinga ir matau savo kūrybinio darbo prasmę.“

 

Renginio akimirkos Medos Paulikaitės ir Ievos Rudgalvienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,