Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lapkričio 18 d. minėsime Pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose atminti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Lapkričio 18-ąją, sekmadienį, minėsime Pasaulinę dieną žuvusiems eismo įvykiuose atminti.

 

Kelių policija kviečia dar kartą atkreipti dėmesį į atsakomybę už savo elgesį kelyje, ir kartu išreikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą, skirtą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų.

Pagrindinis šios atmintinos (simbolinės) dienos tikslas – dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų. Kartu tai – solidarumo išreiškimas ir dvasinis palaikymas, skirtas šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų. Ši diena minima nuo 2005 metų (2005 m. lapkričio 26 d. Jungtinių Tautų Organizacija (JTO) priėmė rezoliuciją, kuria kreipėsi į šalių vyriausybes, kad kiekvienais metais trečiasis lapkričio sekmadienis būtų skirtas žuvusiems eismo įvykiuose paminėti).

Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti minima Lietuvoje visą šią savaitę. Mokyklose vykdomos saugaus eismo pamokos, policijos pareigūnai dalyvauja susitikimuose su bendruomene, organizuojamos diskusijos saugaus eismo tema. Ne mažiau nei 30 bažnyčių vyks šv. Mišios, kuriose dalyvaus ir policijos pareigūnai.

Šią dieną trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose bus įgyvendinta akcija „Neužgesk“, kurios metu ant centrinių miesto pastatų plevens simbolinių žvakių šviesos, kviesiančios praeivius stabtelėti, susimąstyti ir prisiminti asmenis, žuvusius tragiškuose eismo įvykiuose.

Lapkričio 18 d., nuo 18.00 iki 23.00 val., subtiliomis šviesomis nušvis Vilniaus arkikatedra bazilika, Kauno miesto rotušė ir Klaipėdos geležinkelio stotis.

Lietuvos policija kartu su socialiniais partneriais ir už eismo saugumą atsakingomis institucijomis kviečia prisiminti skausmingus eismo įvykius ir padėti užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams kelyje. Kviečiame dar kartą atkreipti dėmesį į atsakomybę už savo elgesį kelyje, ir kartu išreikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą, skirtą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų, pažįstamų.

„Neužgesk“ – saugok save ir kitus kelyje!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,