Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Minijos“ moksleiviai vyko į Naisius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Geriausių ir aktyviausių „Minijos“ progimnazijos mokinių būrys gruodžio 6 dienos ryte išvyko į labai gražią Naisių gyvenvietę Šiaulių rajone.

 

Ši gyvenvietė garsėja tuo, kad joje buvo filmuojama kino juosta „Naisių vasara“. Tik atvykus į Naisius, mokinius pasitiko gidė, kuri visus pakvietė į bendruomenės kultūros namus. Juose trumpai pristatė Naisių kaimelį, jo istoriją. Mokiniai išgirdo pasakojimą apie serialą, aktorius, parko bei muziejų įkūrimą.

Vėliau mokiniai pakviesti pasivaikščioti po Baltų dievų skulptūrų parką. Itin moksleivius sudomino Baltų arena, Triušių sala ir Saulės aikštė. Labiausiai juos nudžiugino trumpa pažintis su Naisių bendruomenės žirgais. Ekskursijos dalyviai ne tik klausėsi įdomaus gidės pasakojimo apie žemaitukų ūkį, jų treniravimą, priežiūrą, pasiekimus, bet ir turėjo galimybę prie jų prisiliesti. Sušilti ir pasistiprinti vaikai pakviesti į Naisių bendruomenės kultūros namų arbatinę. Pasidžiaugę apsilankymu Naisiuose ir padėkoję ekskursijos vadovei, išvykome į Kryžių kalną, o po to – į gimtuosius Gargždus.

 

Mokyklos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,