Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policija įspėja saugotis telefoninių sukčių

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr. Asociatyvi Klaipėdos AVPK nuotr.

Nors policijos pareigūnai nuolat informuoja gyventojus apie sukčiavimo atvejus, kuomet apsimetę socialiniais darbuotojais, medikais, pareigūnais ar banko specialistais sukčiai išvilioja iš piliečių pinigus, visgi nuolat sulaukiama pranešimų apie sukčiams atiduotas stambias pinigų sumas.

 

Sausio 29 d. vidurdienį 1942 m. gimusi Palangos gyventoja, apgauta sukčių, neteko net 22 100 eurų. Moteris sulaukė nepažįstamojo, prisistačiusio kriminalinės policijos pareigūnu skambučio. Sukčius nurodė, kad moters gauta pensija neva išmokėta netikrais pinigais ir reikia juos patikrinti. Dar kalbant telefonu, atėjusiam tariamam pareigūnui, moteris padavė savo santaupas – 22 100 eurų.

Toks pat nusikaltimas įvykdytas ir diena ankščiau – sausio 28 d. kita palangiškė, sulaukusi taip pat neva policijos pareigūno skambučio, atidavė sukčiams 700 eurų.

Tokiems sukčiavimams būdinga tai, kad dar kalbant telefonu arba iš karto po skambučio, sukčiautojo bendrininkas atvyksta į namus paimti pinigų. Netikėtumo faktorius, senyvo amžiaus žmonių psichologijos išmanymas sukčiams vis dar padeda nusikalstamai praturtėti.

 

Todėl policija dar kartą prašo gyventojų visada išlikti budriais, neskubėti. Sulaukę įtartino skambučio atsiminkite:

1. Pareigūnai, socialiniai darbuotojai ar banko atstovai jokių pinigų patikrinimų namuose ar banko sąskaitose neatlieka ir šių veiksmų atlikimo nederina telefonu.

2. Sulaukę tokio skambučio drąsiai nutraukite pokalbį telefonu.

3. Neperduokite pinigų ir neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.

4. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus, ypač būdami vieni namuose.

5. Jeigu turite galimybę, nufotografuokite atėjusį asmenį.

 

Pasirūpinkite savo artimaisiais. Kalbėkite su savo vaikais, tėvais, seneliais ar senyvo amžiaus vienišais kaimynais. Paaiškinkite jiems, kokių turi imtis veiksmų, kai skambina ar į duris beldžiasi nepažįstamas asmuo.

Būkite budrūs ir nepasiduokite apgaulei. Jeigu kyla įtarimas, kad skambina ar prašo įsileisti sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos numeriu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,