Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajone triukšmingai minėtos Užgavėnės (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Vakar visoje Lietuvoje švęsta persirengėlių šventė – Užgavėnės. Linksmintis skubėjo ir Klaipėdos rajono gyventojai – miesteliuose šmėžavo persirengėliai, kvepėjo blynai, skambėjo juokas ir dainos.

 

Nemaža šventė, kaip ir kasmet, surengta rajono Užgavėnių sostinėje – Smilgynuose. Čia vietos bendruomenė atvykusius persirengėlius vaišino blynais, šiupiniu ir kvietė kartu šokti bei dainuoti. Renginį tradiciškai vainikavo Lašininio ir Kanapinio kova bei Morės deginimas ant laužo.

Į Dovilų etninės kultūros centrą taip pat skubėjo persirengėliai – čia surengtas vestuvinės mados festivalis, kurio kredo – „Viso svieto viengungiai – ženykitės!“. Sutramdę užsispyrėlę Morę, doviliškiai ją sudegino simbolinio šeimos židinio liepsnose.

Nebūti tingiems kaip Lašininis ir aktyviai varyti žiemą iš kiemo kvietė Gargždų kultūros centro Kvietinių skyrius. Seniūnijos darbuotojai sukrovė laužą, kuriame įrengė Morės kremavimo cechą. Įvairūs persirengėliai – ubagai, čigonai, vestuvininkai – vaikštinėjo po gyventojų namus prašydami blynų, neįsileidusius – pelenais nubarstė. Prie šventės prisijungė ir Kvietinių mokyklos-darželio auklėtiniai, su auklėtojomis pasipuošę spalvingomis Užgavėnių kaukėmis.

 

Šventės Smilgynuose akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,