Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybės darbuotojų profsąjungai ir toliau vadovaus Laima Tučienė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
 Laima Tučienė. Redakcijos nuotr. Laima Tučienė. Redakcijos nuotr.

Vakar „Lijo“ konferencijų salėje vyko Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų sąjungos ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Jo metu balsų dauguma profesinės sąjungos pirmininke trečiajai kadencijai perrinkta Laima Tučienė.

 

Šiemet į pirmininko vietą pretendavo L. Tučienė bei Veiviržėnų seniūnė Edita Sluckienė.

„Labai ačiū už pasitikėjimą. Dirbsime kartu, jeigu išsirinksite tokį gerą komitetą, koks buvo iki šiol“, – dėkodama kalbėjo perrinkta pirmininkė.

Susirinkimo metu išrinkti ir komiteto nariai. Jais tapo Raimonda Kučinskaitė, Laima Kaveckienė, Vaidotas Jasas bei Gintautas Bareikis.

Kontrolės komisijos nariais buvo išrinkti Ona Nekrevičienė, Egidijus Gedrimas ir Audrius Kampas.

Susirinkime pasidžiaugta, kad kasmet profsąjungos narių skaičius auga – šiuo metu ji vienija 146 narius. Suskaičiuota, kad susirinkime dalyvavo per 80 narių, tad esant kvorumui, pereita prie darbotvarkės klausimų.

Susirinkimas pradėtas nuo sveikinimų. Jų sukaukė nariai, atšventę gimimo dienas sausio, vasario ir kovo mėnesiais. Kiekvienas buvo pagerbtas ir trumpa muzikos melodija, kurią improvizuodamas prie pianino atliko susirinkimui pirmininkavęs Klaipėdos rajono savivaldybės kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Vėliau pristatydama profesinės sąjungos 2017–2018 metų veiklos ataskaitą, L. Tučienė pasidžiaugė pagerėjusiomis darbo sąlygomis bei Administracijos vadovų požiūriu į darbuotojus. Taip pat pabrėžta, kad pastangos siekti darbo krūvius atitinkantį Administracijos darbuotojų atlyginimą nenuėjo perniek. Anot L. Tučienės, 2017 metai pradžiugino seniūnijų darbuotojus, kurių atlyginimų atotrūkis nuo skyriuose dirbančių specialistų buvo itin didelis. Šiuo metu situacija pasikeitusi į gerąją pusę.

Pasikeitus darbo kodeksui, 2018 metais buvo aptarta ir atnaujinta kolektyvinė sutartis. Ji įregistruota Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

Viena iš gražių profesinės sąjungos narių bendradarbiavimo ir poilsio formų – kelionės. Per praėjusius metus pabuvota Ukrainoje, Lenkijoje bei atiduota duoklė Lietuvai. Valstybei minint šimtmetį, profsąjungos nariai lankėsi Rokiškyje ir Zarasuose, aplankytas ir Pakruojo dvaras. Pasak L. Tučienės, šiais metais jau suplanuota kelionė į Estiją.

Patvirtina ir finansų ataskaita, kurią pristatė Savivaldybės juridinio skyriaus vedėjo pavaduotojas Vaidotas Jasas.

 

Susirinkime aptarti svarbiausi klausimai. Redakcijos nuotr.

 

Susirinkime dalyvavo Klaipėdos teritorinės muitinės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė, LVTPS pirmininkės pavaduotoja Virginija Gražinienė. Viešnia pristatė muitinės darbuotojų profesinės sąjungos atsiradimo ir veiklos gaires bei supažindino susirinkusiuosius su Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesine sąjunga. Pastarosios tikslas – atstovauti ir ginti darbuotojų profesines darbo, ekonomines, socialines teises ir teisėtus interesus individualiuose darbo santykiuose, atstovauti darbuotojams kolektyviniuose darbo santykiuose, padėti savo nariams tinkamai apginti savo pažeistas teises ir pan.

Po pristatymo susirinkusieji sprendė, ar ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos darbuotojų sąjunga galėtų įstoti į šią organizaciją.

Netrūko šurmulio šiuo klausimų, vieni Administracijos darbuotojai susirūpino kiek per dideliu narystės mokesčiu, kiti siūlė palaukti naujos valdžios.

„Aš visuomet buvau už tai, kad būtume šakinės profesinės sąjungos sudėtyje. Puikiai žinau, ką reiškia virti tik savose sultyse. Manau, kad profesinės sąjungos nario požiūris turi būti daug platesnis. Tai – mūsų vienybė, stiprybė ir siekis gerinti socialinės ir ekonomines sąlygas“, – ragino priimti teisingus sprendimus L. Tučienė.

Galiausiai, balsų dauguma nutarta įstoti į LVTPS gretas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,