Logo
 Spausdinti šį puslapį

Naujoji Tarybos narė L. Piaulokaitė-Motuzienė: „Būtina kalbėtis, klausytis ir išgirsti“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L. Piaulokaitė-Motuzienė. Asmeninio archyvo nuotr. L. Piaulokaitė-Motuzienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Pirmadienį prie posėdžių stalo sės devintojo šaukimo Klaipėdos rajono taryba. Kartu su patyrusiais politikais darbą pradės ir 7 nauji nariai, su kuriais naujienų portalas „Mano Gargždai“ supažindins straipsnių cikle. Naujokų klausėme, ar jie pasirengę imtis patikėtų pareigų, kokias problemas įžvelgia rajone, kaip ketina jas spręsti pasitelkę savo kompetencijas. Pažintį pradėsime nuo biomedicinos mokslų daktarės, dirvožemio mikrobiologės, UAB „Ekoakademija“ įkūrėjos ir direktorės Loretos Piaulokaitės-Motuzienės.

 

Aleksandro Stulginskio universiteto absolventė vadovauja įmonei, kurios pagrindinė veikla – auginti bakterijas, skirtas dirvožemio gyvybingumui atstatyti. Daktarė konsultuoja žemdirbius, populiarina švaresnės aplinkos idėjas, šviečia žmones, kaip sumažinti cheminių trąšų naudojimą neprarandant derliaus.

Moteris atskleidžia esanti visuomeniška, aktyvi keleto draugijų ir asociacijų narė, prisidedanti prie įvairių projektų rengimo ir įgyvendinimo.

 

Kokie Jūsų laisvalaikio pomėgiai, hobiai?

Be galo mėgstu leisti laiką gamtoje, ką nors sodinti, auginti ar šiaip vaikščioti. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be rankdarbių (mezgimas, nėrimas, siuvinėjimas ir pan.). Jau beveik dešimtmetį kartu su šeima dalyvaujame įvairiose viktorinose ar protų kovose. Labai mėgstu skaityti, bet tam paskutiniu metu negaliu skirti pakankamai laiko.

 

Kurioje srityje (finansai, ekonomika, švietimas...) Jūsų žinios pravers labiausiai? Kodėl?

Kadangi 12 metų dirbau mokslinių tyrimų institute, kuris pavaldus ŠMM, švietimo sritis man žinoma ir nesvetima. Pastaruoju metu, vadovaujant įmonei, organizuojant ir vedant mokymus bei lauko dienas, būtinos tiek vadybinės, tiek finansinės žinios. Kadangi pagrindinė darbinė veikla susijusi su žemės ūkiu, daugiausia apie jį ir žinau. Tenka sekti žemės ūkio politikos pokyčius, dalyvauti kai kurių poįstatyminių aktų ar taisyklių kūrimo procesuose.

 

Kokiomis priemonėmis sieksite gerinti Tarybos darbą?

Jei norime, kad mūsų aplinka gerėtų, negali būti „mes“ ir „jie“ jokioje situacijoje, mes visi gyvename čia ir esame kaimynai. Pagrindinės sėkmingo darbo priemonės: kalbėtis, klausytis ir išgirsti tiek gyventojus, tiek kolegas Tarybos narius ir dirbti komandoje. Visais svarbiais gyventojams klausimais būtina tartis su bendruomene ir priimti sprendimus ne tik pagal įstatymo raidę, bet ir atsižvelgiant į žmoniškumą bei sveiką protą.

 

Kokias įžvelgiate problemas rajone? Kokios Jūsų asmeninės savybės padės jas sprendžiant?

Visur, kur gyvena žmonės yra problemų įvairiose srityse: vienur dominuoja socialinę atskirtį patiriantys gyventojai, kitur trūksta darželių, mokyklų, sporto salių ar kultūros namų, kažkur nesutvarkyta infrastruktūra. Ne išimtis ir Klaipėdos rajonas. Manau, mano darbinėje veikloje įgytas mokslinis, analitinis požiūris padės identifikuoti svarbiausius rajono skaudulius ir su komanda sėkmingai suplanuoti jų sprendimą.

 

Kaip planuojate derinti darbą su Tarybos nario pareigomis? Ar neturėsite interesų konflikto?

Mano užimamos pareigos tarybos nario darbui netrukdo, visi interesai yra deklaruoti ir jokių konfliktų nėra.

 

Kaip manote, ar senieji Tarybos nariai neužgoš naujųjų?

Kadangi aš esu „labai smulkaus“ sudėjimo žmogus, bijau, kad gali būt ir taip.

 

Rinkimuose į Klaipėdos rajono tarybą su visuomeniniu rinkimų komitetu „Bendrai geriau“ dalyvavusi Loreta Piaulokaitė-Motuzienė surinko 323 rinkėjų balsus.

Darbą Taryboje pradės 7 nauji nariai: Vytautas Butkus, Raimundas Daubaris, Arvydas Katkus, Rasa Linkienė, Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Justas Ruškys ir Mindaugas Šunokas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,