Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tarybos narė Rasa Linkienė – pedagogė, pasukusi politikos keliu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
R. Linkienė. Asmeninio archyvo nuotr. R. Linkienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Vakar prisiekė 9-ojo šaukimo Klaipėdos rajono taryba, kurioje darbus greta patyrusių politikų pradėjo ir 7 nauji nariai. Naujienų portalas „Mano Gargždai“ tęsia pažintį su naujaisiais politikais. Šį kartą – Rasa Linkiene, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pedagoge.

 

Rasa Linkienė gimė ir augo Šilutėje, į Gargždus persikėlė 1998-aisiais. Mokyklą baigusi su pagyrimu, įstojo į Šiaulių universitetą, kur įgijo pradinių klasių bei muzikos mokytojos specialybę.

 

Trumpai papasakokite apie save, kokie laisvalaikio pomėgiai, hobiai?

Gargžduose kūrėme šeimos verslą, bet kelių transportas dideliu kūrybiškumu nepasižymi, tad gavusi pasiūlymą dirbti muzikos mokytoja darželyje-mokykloje „Saulutė“ ilgai nedvejojau, sutikau. Reformos švietimo sistemoje atvedė mane į Gargždų „Kranto“ pagrindinę mokyklą, kurioje ir šiandiena realizuoju savo pedagoginį potencialą.

Būdama studentė, aktyviai dalyvavau Žaliųjų judėjime, organizuodavome protesto žygius dėl užterštų vandens telkinių Šiauliuose, būtent juose 1989 metais iškėlėme nepriklausomos Lietuvos vėliavą ir labai greitai supratome, kad akcijose turime daug sekėjų. 1991 sausio 13 pasirinkau būti Vilniuje ir taip likimas lėmė, kad ten vykau iš Gargždų, MSV autobusu. Esu LPKTS, TS-KDP narė, dalyvauju jų veiklose, be to esu Klaipėdos rajono muzikos mokytojų metodinio ratelio pirmininkė.

Augau šeimoje, kurioje buvo puoselėjamos pamatinės vertybės: tikėjimas, viltis, meilė, atsakomybė. Jos formavo mane, kaip asmenybę, be šių vertybių negalėčiau gyventi laimingo ir prasmingo gyvenimo, nebūčiau sukūrusi laimingos šeimos, kurioje užaugo du vaikai – Monika (26 m.) ir Mantas (22 m.). Jie šiais metais baigia pasirinktus universitetus Londone.

Mano hobis – pedagoginis darbas ir viskas, kas apie jį sukasi. Pomėgiai: aktyvus judėjimas dviračiu, pažintinės kelionės, poilsinės kelionės metu perskaityta knyga, teatras, koncertai.

 

R. Linkienė su šeima. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Kurioje srityje (finansai, ekonomika, švietimas...) Jūsų žinios pravers labiausiai? Kodėl? Kokiomis priemonėmis sieksite gerinti Tarybos darbą?

Gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus – mano gyvenimo dalis. Nuo balandžio 15 dienos prisidėjo dar vienos pareigos – tarnauti man pasitikėjimą pareiškusiai bendruomenei. Manau, naudingiausia būčiau švietimo, kultūros, socialinėje srityje, nes geriausiai žinau čia vyraujančias problemas, tačiau turiu idėjų ir sveikatos sektoriui, ypač – kokybiškos slaugos klausimais.

Esu nuolatos besimokanti, nebijanti prisiimti asmeninės atsakomybės, tuo ir prisidėsiu prie Tarybos darbo gerinimo.

 

Kokias įžvelgiate problemas rajone? Kokios Jūsų asmeninės savybės padės jas sprendžiant?

Betarpiškai bendraudama su mokinių tėvais, pedagogų bendruomene, žinau jų lūkesčius švietimo srityje. Rūpinsiuosi, kad turimi mūsų rajono finansų ištekliai šiai sričiai būtų panaudojami tikslingai ir veiksmingai. Būtina kelti pedagogo prestižą, auginant būsimą šiuolaikinės kartos kompetentingą mokytoją, nes žvelgiant į ateinančius penkerius metus – jaunų mokytojų poreikis bus labai didelis. Jau ir šiandien sunku rasti matematikos, fizikos mokytojų, gebančių į savo darbą žvelgti iš šiuolaikinės pedagogikos pozicijų. Tam reikalingi konkretūs veiksmai, pavyzdžiui, sukurti sąlygas gabiems mokiniams praktiškai „pasimatuoti“ pedagogo specialybę, rodyti jos prasmingumą, kūrybiškumą. Rajone reikia kurti infrastruktūrą, patrauklią jaunam žmogui, kuris galės realizuoti savo poreikius, norės čia kurti šeimą, auginti vaikus.

Dirbdama Taryboje skirsiu dėmesį ir analizuosiu, kaip kinta rajone mokinių dalyvaujančių neformaliojo vaikų švietimo veikloje skaičius, ar atitinka vaikų poreikius programų įvairovė, kiek veikla yra efektyvi.

 

R. Linkienei meras įteikė Tarybos nario ženklelį. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Kaip planuojate derinti darbą su Tarybos nario pareigomis? Ar neturėsite interesų konflikto?

Kadangi ketvirtadieniais mokykloje nedirbu, nėra jokių kliūčių dalyvauti posėdžiuose ir atsakingai eiti Tarybos nario pareigas. Sutikdama dalyvauti savivaldos rinkimuose žinojau, kad teks aukoti savo asmeninį laiką. Visus galimus interesus esu deklaravusi.

 

Kaip manote, ar senieji Tarybos nariai neužgoš naujųjų?

Politika – kompromisų menas! Gebėjimas bendrauti ir bendradarbiauti – viena svarbiausių pedagogo kompetencijų. Be jos – niekur, su ja – visur...

 

Rinkimuose į Klaipėdos rajono tarybą su TS-LKD dalyvavusi Rasa Linkienė surinko 774 rinkėjų balsus.

Darbą Taryboje pradėjo 7 nauji nariai: Vytautas Butkus, Raimundas Daubaris, Arvydas Katkus, Rasa Linkienė, Loreta Piaulokaitė-Motuzienė, Justas Ruškys ir Mindaugas Šunokas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,