Logo
 Spausdinti šį puslapį

VRK: gegužės 12 d. rinkėjai gaus 3 balsavimo biuletenius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad 2019 m. gegužės 12 d. bus išduodami pasirašytinai 3 balsavimo biuleteniai, skirti balsavimui už Lietuvos Respublikos Prezidentą, dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo.

 

Pildant Respublikos Prezidento rinkimų biuletenį, rinkėjas galės pažymėti tik vieną kandidatą į Lietuvos Respublikos Prezidentus iš rinkimų biuletenyje pateikto 9 kandidatų sąrašo. Kandidatai į Respublikos Prezidentus rinkimų biuletenyje bus išdėstomi abėcėlės tvarka.

Tą pačią dieną vyks balsavimas ir dviejuose referendumuose dėl Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų. Rinkėjams bus pateiktas vienas referendumo biuletenis, skirtas balsavimui dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo, ir vienas referendumo biuletenis, skirtas balsavimui dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo. Referendumo biuleteniuose rinkėjas turės teisę pažymėti vieną variantą: „Taip" arba „Ne".

Užpildžius rinkimų ir referendumų biuletenius rinkėjui rekomenduojama pasitikrinti, ar jie buvo užpildyti teisingai. Jeigu pildant biuletenį buvo padaryta klaida ir biuletenis dar nebuvo įmestas į balsadėžę, galima biuletenius išduodančio komisijos nario paprašyti pakeisti jį nauju biuleteniu, grąžinant jam sugadintą rinkimų biuletenį.

Kiekvienas rinkėjas turės teisę imti visus 3 (Respublikos Prezidento, dėl Konstitucijos 12 straipsnio, dėl Konstitucijos 55 straipsnio) biuletenius, ar imti tik dalį jų. Rinkėjas už kiekvieną gautą biuletenį pasirašys. Rinkimų (referendumų) aktyvumas bus skaičiuojamas nuo biuletenių, rastų balsadėžėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,