Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gegužės 6-ąją prasideda išankstinis balsavimas rinkimuose bei referendumuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

2019 m. gegužės 6 d. (pirmadienį) prasideda išankstinis balsavimas Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose ir referendumuose dėl Konstitucijos 12 ir 55 straipsnių pakeitimų.

 

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių, rinkimų dieną (2019 m. gegužės 12 d.) negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėje, turės galimybę balsuoti iš anksto visose savivaldybėse. Balsavimas iš anksto bus organizuojamas visų savivaldybių pastatuose nuo š. m. gegužės 6 iki 10 dienos nuo 8 iki 20 valandos.

Rinkėjai, kurie balsuos iš anksto, rinkimų komisijų nariams turės pateikti tik asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Atkreipiame dėmesį, kad rinkėjo kortelė yra tik vardinis kvietimas balsuoti ir nuoroda, kurioje apylinkėje reikėtų balsuoti. Tie rinkėjai, kurių rinkimų komisijos nariai nerado namuose ir rinkėjo kortelės neįteikė, gali vykti balsuoti tik su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu tiek išankstinio balsavimo metu, tiek rinkimų dieną.

Šiandien rinkėjai, esantys Lietuvos teritorijoje sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ir globos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių vykdymo įstaigose, pradeda balsuoti ir tai daryti dar galės nuo gegužės 8 dienos iki gegužės 10 dienos, šiose įstaigose sudarytuose specialiuose punktuose įrengtose balsavimo vietose pagal grafiką nustatytomis darbo valandomis.

Tuo tarpu rinkėjai, kuriems rinkimų dieną bus sukakę 70 metų, neįgalūs rinkėjai ar laikinai nedarbingi, užpildę VRK patvirtintą formą P6 ir įtraukti į namuose balsuojančių rinkėjų sąrašą, galės balsuoti namuose 2019 metų gegužės 10–11 d. nuo 8 iki 20 valandos.

Primename, kad Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimai ir referendumai dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo bei dėl Konstitucijos 55 straipsnio pakeitimo vyks 2019 m. gegužės 12 d., sekmadienį.

Pasitikrinti, kurioje apylinkėje rinkimų dieną rinkėjai gali balsuoti, galima portale www.rinkėjopuslapis.lt

  

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,