Logo
 Spausdinti šį puslapį

Konkurse Lenkijoje – prizų lietus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Praėjusį savaitgalį (balandžio 26–28 d.) Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio atstovai dalyvavo dar viename konkurse Lenkijoje. Šįkart – Inovroclavo mieste.

 

Konkurse išstatyta daugiau kaip 1 200 modelių, iš kurių apie 650 – plastikiniai, 450 – kartoniniai ir likę – iš kitų medžiagų pagal brėžinius daryti modeliai.

Gargždiškiai išstatė 27 kartoninius modelius. Beje, kartu važiavęs Algimantas iš Klaipėdos taip pat vežėsi keletą savų ir Olego iš Klaipėdos 5 ar 6 modelius iš plastikinių rinkinių.

Taigi, šiek tiek pasiekimų. Vaikų amžiaus grupėje prizus laimėjo Mantas Dobrovolskas (Pirato sala). Adomas Cirtautas (naikintuvas Su-7BKL), Tautvydas Kasparaitis (Franciškovo kultūros centras), Deividas Barauskas (tankas 7TP), Agnė Jurkutė (Valdovų rūmai vilniuje), Aistė Jurkutė (čekų lokomotyvai). Be to, Tautvydo Samurajaus figūrėlė pripažinta geriausia vaikų amžiaus grupės figūrėle ir gavo mažytę taurę. Tokia pat taure, tik už geriausią lėktuvo modelį, apdovanotas Adomas (Su-7BKL). Deivido mažytę tanketę TKS kaip kitokį, negu kiti modeliai įvertino Lemkijos miesto Silezijos Rudos „Inny“ kultūros centro kartoninių modeliuotojų klubas ir apdovanojo savo įsteigtu prizu.

Jaunimo amžiaus grupėje prizus laimėjo Paulius Trakšelis (šiukšliavežė MAN TGS 320.28), Faustas Norvilas (naikintuvas Su-9), Ugnius Adomaitis (naikintuvas „Fokker Dr. I“), Paulius Prišmontas (Čekijos apžvalgos bokštų kolekcija), o Jonė Baltramaitytė laimėjo net dvi nominacijas – 1939 metų rugsėjo įvykių tankai ir šarvuotas automobilis Wz. 34.

Suaugusių amžiaus grupėje iš 4 dalyvių ir 10 modelių, nominacijas laimėjo tik du modeliuotojai ir 4 modeliai. Beje, šiame konkurse 16 metų sulaukę jau perkeliami į suaugusių amžiaus grupę, bet bent jau Ignui Sungailai tai nesutrukdė – trys modeliai, 3 laimėtos nominacijos (tanketė Caro Veloce C. V. 3/35, patranka PAK 35/36 ir mokomasis lėktuvas Rumpler C. I). 4 nominaciją laimėjo Pranas Sungaila už Klaipėdos švyturį.

Gargždų VJLC stendinio modeliavimo studijos įsteigtą taurę „Jaunimas – jaunimui“ laimėjo Dominik Krzysztofik iš Silezijos Rudos „Inny“ kultūros centro kartoninių modeliuotojų klubo.

Konkursas vyko labai sklandžiai, organizatoriai buvo vaišingi ir svetingi. Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, gautos iš rajono savivaldybės pagal „Tarptautinių projektų rėmimo programą“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,