Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų „Kregždutės“ sieks pasaulio rekordo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Kregždutės“ festivalyje „Draugystės tiltas“. Jono Lemežio nuotr. „Kregždutės“ festivalyje „Draugystės tiltas“. Jono Lemežio nuotr.

Aktyviai įvairiuose konkursuose, čempionatuose, renginiuose bei respublikinėse ir tarptautinėse varžybose dalyvaujantis Gargždų linijinių šokių kolektyvas „Kregždutės“ šią vasarą priėmė dar vieną iššūkį – sieks pasaulio rekordo.

 

Pavasario pradžioje dviejų metų jubiliejų atšventusio kolektyvo narės birželio 13–16 dienomis vyks į Vokietijos ir Austrijos šokių kolektyvų kantri ir linijinių šokių organizuojamą festivalį „Alp Festival“ Kapruno mieste, Austrijoje. Festivalis vyks ant tilto, esančio Kapruno geizerio aukštų kalnų rezervuaruose tarp Alpių kalnų Mooserbodeno užtvankos, 2 036 m virš jūros lygio.

Kartu su „Kregždutėmis“ siekti rekordo vyks ir kolektyvai iš Šiaulių, Telšių, Vilniaus bei Panevėžio. Iš viso – apie 100 šalies šokėjų.

„Labai didžiuojamės kolektyvo narių entuziazmu bei noru garsinti gimtąjį miestą ir džiaugiamės turėdami galimybę dalyvauti „Alp Festival“. Norime pasauliui parodyti, kad lietuviai yra aktyvūs žmonės, myli šokį ir meną, geba šokti kantri šokius bei skirti savo laiko pasaulinio garso renginiams reprezentuojant ne tik Lietuvą, bet ir Gargždus“, – sakė „Kregždučių“ vadovė Eglė Mizarė, prasitarusi, kad festivalyje šokėjos vilkės marškinėlius su užrašu „Aš myliu Gargždus“.

Linijinių šokių kolektyvo nariai stengiasi dalyvauti įvairiuose renginiuose bei atstovauti Gargždų miestui ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Šeštadienį „Kregždutės“ dalyvavo 14-ajame tarptautiniame linijinių šokių festivalyje „Draugystės tiltas“, vykusiame Palangoje. Gargždų miesto 766-ojo gimtadienio metu kvietė šventės dalyvius drauge sušokti tradicinį žydų šokį „Hava nagila“, kurį, paprašytos gidės Monikos Vasylienės, mokėsi specialiai šiai progai. Kiek anksčiau kolektyvas mieste organizavo ir Pasaulinio šokio dienos minėjimą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,