Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sendvariškiai pavasarį kvietė keturiuose kaimuose

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Linksmieji persirengėliai (Sendvario seniūnijos nuotrauka) Linksmieji persirengėliai (Sendvario seniūnijos nuotrauka)

Sekmadienį pavasario išsiilgę sendvariškiai su nekantrumu varė žiemą iš kiemo. Sendvario seniūnijos persirengėlių svita aplankė Jakų, Sudmantų, Gindulių ir Trušelių gyvenvietes bei  laikydamiesi visų tradicijų linksmai nusiteikę šokiais ir dainomis, Lašininio ir Kanapinio kovomis ir Morės deginimu  ragino sugrįžti saulėtą pavasarį.

Nors oras nelepino, bet  visa Sendvario seniūnija pakvipo mieliniais, bulviniais  blynais, žirnių koše, šiupiniu. Tokio gausaus gyventojų aktyvumo, nuoširdaus juoko Sendvario seniūnija seniai bematė ir begirdėjo.

Jakuose seniūnijos svitą pasitiko gardžiausiais blynais, Sudmantuose linksmiausi, o Ginduliuose gausiausi Užgavėnių persirengėliai, Trušeliuose – originaliausia Morė. Bendruomenių aktyviausi nariai sukosi kaip bitės: kas laužą  organizavo, kas Morę darė, kas blynus kepė, kiti neatsisakė linksminti grodami armonikomis.

Nuoširdžiai dėkojame Jakų, Sudmantų, Gindulių bendruomenėms ir Trušelių bendrijoms už puikiai įrengtus Užgavėnių kiemelius, gardžius blynus, o Sendvadrio seniūnijos persirengėlių svitai dėkojame už idėjas, bendradarbiavimą, vieningumą,  puikias akimirkas, kurios įsimins kiekvienam dar ilgai.

Sendvario seniūnė Loreta Kuprienė

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,