Logo
 Spausdinti šį puslapį

Duris atvėrė naujasis Klaipėdos rajono policijos komisariato pastatas (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Nuo šiol Klaipėdos rajono policijos komisariatas veiks naujose patalpose. K. Abromavičiūtės nuotr. Nuo šiol Klaipėdos rajono policijos komisariatas veiks naujose patalpose. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien Klaipėdos rajono gyventojams bei svečiams iškilmingai buvo pristatytas ir oficialiai atidarytas naujas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato (PK) pastatas. Nuo šiol erdvesnėse bei modernesnėse patalpose policijos pareigūnai galės kokybiškiau atlikti savo pareigas, o arčiau Gargždų miesto (Klaipėdos g. 80) įsikūręs komisariatas bus lengviau pasiekiamas gyventojams.

 

Prieš vidurdienį atidarymo iškilmės prasidėjo rikiuote ir Klaipėdos rajono PK viršininkės Rasos Stasiulaitienės raportu Lietuvos policijos generaliniam komisarui Linui Pernavui. Netrukus buvo sugiedotas Lietuvos himnas, pakelta vėliava.

„Labai svarbu, kad tie, kurie ateis, kreipsis pagalbos, tikrai galės jaustis oriai, matys geras darbo sąlygas ir džiugu, kad nebus tokios situacijos, kurią turėjome anksčiau, kai atėję žmonės matydavo, kad iš tiesų ne jiems reikalinga pagalba, o pareigūnams. Džiaugiuosi, kad šis projektas pavyko ir noriu palinkėti gero darbo, sėkmės prižiūrint pastatą. Kaip jis atrodys po metų ar penkių, priklausys tik nuo jūsų“, – linkėdamas gražios šventės kalbėjo Lietuvos policijos generalinis komisaras L. Pernavas, pažadėdamas įkurtuvių proga skirti lėšų naujam sporto treniruokliui įsigyti.

 

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas prisipažino žinantis, ką reiškia kraustymasis iš vieno pastato į kitą, nes tą daryti jam teko ne kartą. Taip pat savo sveikinimo kalboje A. Motuzas pažymėjo, jog naujame komisariato pastate vietos užteks kiekvienam, tiek pagalbos ieškantiems nukentėjusiesiems, tiek teisės aktus pažeidinėjantiems piliečiams: „Išlaikykite šį pastatą ne kaip represinį padalinį, bet kaip visuomenės traukos centrą, į kurį norėtų ateiti tiek vaikai, tiek suaugusieji. Organizuokite renginius, kvieskite svečius tam, kad visa bendruomenė pajustų, jog tai – tikrieji policijos namai.“

Klaipėdos rajono PK viršininkė R. Stasiulaitienė džiaugėsi, kad pagaliau, po 20 metų, kolektyvas gali sugrįžti į vieną pastatą bei dirbti patogiomis sąlygomis, apie kurias buvo galima tik pasvajoti. R. Stasiulaitienė taip pat dėkojo visiems prisidėjusiems prie svajonės realizavimo.

„Mes įdėjome širdį ir daug jėgų tam, kad šiose patalpose būtų tinkamos sąlygos, kad jaustumėtės kaip namuose“, – teigė naujojo komisariato rangovas, UAB „Hortivita“ vadovas Martynas Klevinis.

Pastato savininkas įkurtuvių proga Klaipėdos rajono PK viršininkei R. Stasiulaitienei vietoje simbolinio rakto įteikė kortelę, kuri žymi, kad nuo šiandien policijos pareigūnai darbą pradeda naujose patalpose, kurių durys visada atviros visuomenei. Taip pat, kad nepritrūktų energijos, M. Klevinis komisariatui dovanojo kavos aparatą bei visą dėžę kavos pupelių.

 

Įkurtuvių proga netrūko dovanų – UAB „Hortivita “ vadovas M. Klevinis įteikė simbolinę kortelę. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Oficialioje atidarymo šventėje netrūko ir pasisakyti norinčių svečių. Su įkurtuvėmis policijos pareigūnus sveikino rajono valdžios atstovai, seniūnai, Klaipėdos apylinkės teismo atstovai, prokurorai, bičiuliai bei partneriai.

Renginio metu susirinkusiuosius sveikino bei naująjį pastatą pašventino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Vilius Viktoravičius.

 

Šventės metu garbingi svečiai perkirpo juostelę, svečiai buvo pakviesti apžiūrėti patalpas. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Netrukus po to, buvo perkirpta simbolinė juostelė, o visi svečiai pakviesti į ekskursiją po naująsias policijos komisariato patalpas. Aprodyta moderni sporto salė su persirengimo kambariais bei dušu, laikino sulaikymo kameros, asmenų atpažinimo patalpos, policijos darbuotojų kabinetai su ten esančia įranga ir kt.

Pareigūnams įsikūrus naujajame pastate bus sutaupyta nemažai pastatų išlaikymui skiriamų lėšų: komisariato patalpos nuo 3000 kvadratinių metrų sumažės iki daugmaž 1200 kvadratų.

Pirmajame pastato aukšte veiks ir Migracijos departamento padalinys.

 

Akimirkos iš atidarymo šventės – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,