Logo
 Spausdinti šį puslapį

Miško keliai prižiūrimi ir taisomi tinkamai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ministerijos nuotr. Ministerijos nuotr.

Siekdama objektyviai įvertinti Valstybinių miškų urėdijos atliekamus miško kelių remonto darbus, Aplinkos ministerija užsakė nepriklausomą šių darbų kokybės įvertinimą. Patikrinimo metu atsitiktiniu būdu atrinkti 125 miško keliai, iš viso per 200 km, įvertinti teigiamai.

 

Tyrimą ministerijos užsakymu balandžio–liepos mėn. atliko UAB „Darbasta“, patikrinusi 207,02 km valstybės biudžeto bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos lėšomis VĮ Valstybinės miškų urėdijos remontuotų kelių ruožų. Tai sudaro beveik ketvirtadalį viso praėjusiais metais suremontuotų miško kelių ilgio.

Pasak Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų politikos grupės vyr. patarėjo Nerijaus Kupstaičio, bendras įvertinimas – pozityvus.

„Patikrinimų metu nustatyta, kad 2018-aisiais metais miško kelių priežiūros ir taisymo darbai atlikti naudojant tinkamas medžiagas ir absoliučiai didžioji dalis suremontuotų miško kelių yra geros būklės. Nustatyti tik keli pavieniai atvejai netinkamai suremontuotų kelių, tačiau ir tuos miškų urėdija turės sutvarkyti ir ištaisyti padarytas klaidas“, – teigia N. Kupstaitis.

Kadangi miško kelių remontas yra pripažinta kaip viena iš prioritetinių bendrųjų miškų ūkio reikmių, 2018 metais tam iš bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos buvo skirta 3,2 mln. eurų, už kuriuos suremontuota 717,47 km miško kelių su žvyro danga, didesnė jų dalis – privačiuose miškuose.

Bendra miško kelių remonto sistema įdiegta ir taikoma nuo 2015 metų, kai, įsigaliojus atitinkamoms Miškų įstatymo pataisoms, miško kelių ir susijusių miško žemės sausinimo sistemų įrenginių priežiūra ir taisymas visų nuosavybės formų miškuose yra finansuojamas valstybės biudžeto bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos lėšomis, o patį miško kelių remontą organizuoja ir atlieka Valstybinių miškų urėdija. Parenkant kelius remontui aktyviai dalyvauja ir privačių miškų savininkų bei savivaldybių atstovai. Tam kiekviename regione sudaromos specialios komisijos, kurios ir sprendžia, kuriuos miško kelius reikia remontuoti pirmiausia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,