Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gribžinių bendruomenė suderino saugumo ir sveikatos temas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Rugpjūčio 10 d. į Gribžinių kaimą rinkosi ne tik vietiniai gyventojai, bet ir kaimynai iš Plikių, Kvietinių ir Šatrių kaimų.

 

Nors vasara pradėjo skaičiuoti trečiąjį savo mėnesį ir derliaus nuėmimo darbais užgulė ūkininkų pečius, tačiau bendruomenės nariai stengiasi skleisti žinią apie eismo saugumą ir sveiką gyvensenos būdą. Tuo tikslu trečiąjį kartą šiais metais buvo surengtas konkurso „Eimo saugumas bendruomenėse 2019“ renginys. Į svečius buvo pakviestas Lietuvos Respublikos Seimo narys Dainius Kepenis.

Renginio dalyviai ne tik klausėsi Seimo nario idėjų, jo atliktų darbų rezultatų, bet ir aktyviai įsitraukė į diskusiją apie sveiko gyvenimo būdą. Daugelis sutiko, kad kaimo gyvenimas šiandien yra daug patogesnis nei mūsų senelių laikais, bet čia vis tiek išliko geresnės sąlygos sveikai gyventi negu mieste. Bendruomenės nariai turi galimybę judėti, sportuoti lauke, kurio oro užterštumas mažesnis. Daugelyje sodybų galima rasti daržus ir sodus, kuriuose be cheminių trąšų auginamos daržovės ir vaisiai. O tai atitinka ir pagrindines Seimo nario Dainiaus Kepenio skleidžiamas mintis, kad kiekvienas žmogus turi būti fiziškai aktyvus, maitintis sveikai ir gyventi dvasiškai ir harmoningai.

Bendruomenės nariai savo veiksmais patvirtina, jog siekia gyventi darniai ir harmoningai. Kiekvienais metais per vasaros renginį kaimo gyventojai suneša makulatūrą perdirbimui, tam kad būtų saugomi medžiai ir papildomai neteršiama aplinka.

Nuo žmogaus sveikatos bei aplinkos apsaugos pereita prie eismo saugumo. Gyvename vietovėje, kurioje judėjimas keliais yra neišvengiamas, todėl nuolatos priminti kaip elgtis kelyje yra būtina. Žaisminga viktorina apie kelio ženklus įtraukė mažuosius dalyvius. Vaikai matavosi šviesą atspindinčias liemenes, savais žodžiais paaiškino, kodėl ir kada jas reikia dėvėti. Vasara eina į pabaigą, todėl artėja tamsūs rytai, kai visi mokinukai žengs į stoteles laukti mokyklinio autobuso, o tada liemenė bus ypač reikalinga. Taip pat, ją reikia vilkėti ir dviratininkams, kad vairuotojai juos iš toli pamatytų.

Dėkojame visiems dalyviams už smagiai praleistą laiką, Seimo nariui Dainiui Kepeniui – už paskaitą ir dovanas – žurnalus. Esame dėkingi Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai už paramą dovanomis. Ypač naudingos atributikos – atšvaitus ir šviesą atspindinčias liemenes skyrė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

Linkime visiems gražios besibaigiančios vasaros ir laukiame jūsų kitame Gribžinių bendruomenės „Eismo saugumo bendruomenėse 2019“ renginyje – „Grybų šventėje“.

 

Bendruomenės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,