Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jūroje apsivertė jachta: vienas žuvo, kito – ieškoma

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Sekmadienį, 18.17 val., Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, prie jūrų vartų pietinio molo apsivertė jachta.

 

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stočiai, Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui.

Pranešama, kad jachta „LILLA W“ plaukė 7 asmenys. Vieną moterį iš vandens ištraukė Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centro pareigūnai, kitus penkis asmenis (dvi moteris ir tris vyrus) – ugniagesiai gelbėtojai. Iš jų vienas vyras (apie 65 metų amžiaus) ištrauktas be sąmonės, narai mėgino gaivinti, tačiau nesėkmingai, apie 18.55 val. greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį. Žuvęs asmuo buvo jachtos kapitonas.

Dar vienas vyras (apie 45 metų amžiaus) yra dingęs be žinios. Vakar, apie 21.23 val., visos įvykio vietoje esančios pajėgos nutraukė paiešką dėl kylančios audros. Šįryt apie 7.30val. gelbėjimo operacija atnaujinta.

Sekmadienį jachta rasta apvirtusi ant šono 150 m nuo pietinio molo, jūroje.

Visi septyni įgulos nariai – Lenkijos piliečiai.

Pirminiais duomenimis, jachta plaukdama į Klaipėdos uostą apsivertė dėl didelių bangų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,