Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žinia apie Klaipėdos uostą keliauja už Atlanto

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos uosto nuotr. Klaipėdos uosto nuotr.

2014 m. kovo 10–13 dienomis Majamyje (JAV) jau 11-ą kartą Lietuvos nacionalinė delegacija dalyvaus kasmetinėje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2014“. Pasauline kruizinės laivybos sostine vadinamame Majamyje šis renginys organizuojamas jubiliejinį trisdešimtą kartą.

„Dalyvavimas tokiame masto renginyje – galimybė pristatyti Klaipėdos uostą pasauliniu lygiu, potencialiems klientams tiesiogiai nušviesti tai, kas mūsų uoste ir šalyje patraukliausia, kas gali sudominti kruiziniais laivais keliaujančius turistus. Į šią tarptautinę parodą važiuojame džiaugdamiesi, kad šie metai Klaipėdos uostui bus rekordiniai – 2014-aisiais kruiziniai laivai čia užsuks daugiausiai kartų istorijoje“,– sakė parodoje dalyvausiančios Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. Uosto direkcijai JAV taip pat atstovaus rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Išankstiniais duomenimis, į Klaipėdos uostą kruiziniai laivai atplauks 65 kartus. Prognozuojamas atplauksiančių turistų skaičius gali siekti maždaug pusę šimto tūkstančių. Laukiama ir didžiausio uosto istorijoje kruizinio laivo. 317,2 metro ilgio kruizinis laineris „Celebrity Eclipse“ Klaipėdoje viešės birželio 17 dieną. Kruizinis sezonas vieninteliame Lietuvos uostamiestyje startuoja gegužės 8 dieną.

Parodoje „Cruise Shipping Miami 2014“ Lietuvą savo nacionaliniame, 18 m2 ploto stende prisistatys VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, UAB „Limarko jūrų agentūra“, UAB „Klaipėdos Mėja“, UAB „Krantas Travel“, AB „Klaipėdos laivų remontas“.

Jau tris dešimtmečius organizuojama paroda „Cruise Shipping Miami“ pritraukia dešimtis tūkstančių lankytojų ir apie 1000 eksponentų iš daugiau nei 100 šalių. Parodos metu vyksiančioje konferencijoje aptariamos kruizinės laivybos perspektyvos, paliečiami aplinkosaugos, laivyno atnaujinimo ir plėtros, laivų statybos ir projektavimo aspektai, aptariamos laive teikiamos paslaugos ir technologijos, taip pat keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose ir šių terminalų patrauklumas.

Po parodos Majamyje, kurioje oficialiai bus pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Klaipėdos ir Majamio uostų, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir LR susisiekimo ministerijos atstovai vyks į Naująjį Orleaną ir Hjustoną – su šiais uostais taip pat bus pasirašyti bendradarbiavimo memorandumai.

Daugiau informacijos apie parodą ir konferenciją galima rasti oficialiame „Cruise Shipping Miami 2014“ tinklalapyje http://www.cruiseshippingmiami.com/.

2014 metais į Klaipėdos uostą atplauksiančių laivų sąrašas publikuojamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos tinklalapyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,