Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų krašto muziejuje bus eksponuojama Muitinės muziejaus kilnojamoji paroda

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Gargždų krašto muziejuje spalio 3–22 d. bus eksponuojama Muitinės muziejaus kilnojamoji paroda „Išnykusios sienos. Carinės muitinės veikusios iki I-ojo pasaulinio karo Lietuvoje“.

 

Paroda parengta iš kolekcininko Dainiaus Junevičiaus privataus atvirukų rinkinio. Paroda lankytoją skatina ne tik patyrinėti šimtamečius atvirukus, kuriuose užfiksuotos senosios muitinės, pasienio perėjimo punktai, karčiamos, bet ir pasidomėti valstybės istorine raida, valstybės sienų reikšme valstybingumui.

Per šimtmečius susiklostė savitos gyvenimo pasienyje tradicijos, o miestelių ekonomikai, kultūrai didelę įtaką turėjo pasienio prekyba, nelegali kontrabanda. Istoriškai susiklostė, jog Gargždai buvo pasienio miestelis, kur veikė pasienio perėjimo punktas, vėliau išaugęs į muitinę.

Gargždų krašto muziejus kviečia 5–7 klasių moksleivius ir mokytojus dalyvauti edukaciniame užsiėmime „Tarpukario Gargždų muitinė 1919–1923 m.“. Tai pažintis su muitinės veikla tarpukario Lietuvoje, kaip buvo organizuojama sienos apsauga, šiame kontekste išryškinant Gargždų muitinės statusą bei reikšmę platesniame Lietuvos kontekste.

Registracija tel.: (8 46) 45 22 14, mob. 8 656 15 501, el. p.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,