Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vietos savivaldos dieną prisiminta istorija ir pažvelgta į ateitį (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Vakar Gargžduose paminėta Vietos savivaldos diena bei Savivaldybių įstatymo šimtmetis. Ta proga Kultūros centre vyko renginys, kurio metu prisiminta savivaldos raida, nuveikti darbai, pasidalinta įžvalgomis apie ateitį.

 

Į oficialų minėjimą susirinko visų kadencijų nuo 1990 metų Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai, seniūnai, Savivaldybės administracijos ir seniūnijų darbuotojai, bendruomenių pirmininkai ir seniūnaičiai, Gargždų miesto garbės piliečiai bei kiti svečiai.

Šventės pradžioje iškilmingai sugiedotas Lietuvos himnas, susirinkusieji tylos minute pagerbė anapilin iškeliavusius kolegas, savivaldos kūrėjus.

Vėliau pereita prie sveikinimo kalbų ir pirmasis į susirinkusiuosius kreipėsi Gargždų miesto garbės pilietis, Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas, prisipažinęs, jog jaudinasi labiau nei prieš 40 metų, kuomet teko skaityti savo pirmąjį pamokslą.

„Tik keletas metelių skiria mane nuo savivaldos ir Savivaldybės. Džiaugiuosi tuo supratingumu, kaimyniška bendryste. Linkiu, kad Dievas laimintų jūsų darbą, kad gyventojai, apsilankę pas jus, išeitų gavę atsakymus į rūpimus klausimus. Esame visi žmonės, todėl turime vieni kitus suprasti, atjausti ir daryti viską, kas yra gražiausia mūsų širdyse“, – kalbėjo J. Paulauskas.

Sveikinimo žodį tarė ir tik ką Seimo nare išrinkta Rasa Petrauskienė: „Darbas savivaldoje teikia malonumą bei plečia akiratį. Dabar, kai galiu jį palyginti su darbu nacionalinėje politikoje, galiu drąsiai pasakyti – tai yra tikrai smagu. Ateinančio šimtmečio rezultatai ir žmonių gyvenimas priklausys nuo jūsų visų. Linkiu išlaikyti aukštą poziciją reitinguose, stengtis dėl rajono žmonių.“

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Bronius Markauskas atsiprašė, jog negalėjo kiekvienam asmeniškai paspausti rankos, taip pat atviravo, jog ir pats norėtų būti pasveikintas.

„Šiandien norėčiau padėkoti „mažajai“ savivaldai – kaimo bendruomenėms, nevyriausybinėms organizacijoms. Ačiū tiems žmonėms, kurie dirba be atlygio, aukoja savo asmeninį, šeimos laiką, kartais net finansinius resursus darbui savivaldoje. Tai, ką Lietuva šiandien yra pasiekusi, daug kas priklauso nuo šių žmonių pastangų. Nepraraskime entuziazmo, tiek, kiek turėsime ugnelės, meilės, kiek sieksime susikalbėti, nuo to ir priklausys rezultatas. Ieškokime ne skirtumų, o vienybės“, – teigė B. Markauskas.

Rajono savivaldos atstovams sveikinimus siuntė bei prasmingos darbų tąsos, efektyvaus bendradarbiavimo linkėjo ir LR vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas, Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininkas Audrius Morkūnas.

Renginio metu svečiams buvo parodytas šia proga sukurtas vaizdo filmukas „Savivaldos žingsniai Klaipėdos rajone“, istorinius rajono savivaldos raidos faktus išdėstė Gargždų krašto muziejaus istorikas Marius Mockus, savo įžvalgomis dalinosi Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė.

Muzikinius kūrinius dovanojo Gargždų muzikos mokyklos styginių ansamblis (vadovė Vladislava Stalmokienė).

Vakare svečiai turėjo galimybę pasigrožėti Misterijų teatro šokio spektakliu „Meilė“.

 

Akimirkos iš renginio – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,