Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kunigai ir Savivaldybės atstovai svečiavosi bendrovėje „Mars Lietuva“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
klaipedos-r.lt nuotr. klaipedos-r.lt nuotr.

Savivaldybės vadovai ir Telšių vyskupijos Gargždų dekanato kunigai lankėsi Klaipėdos rajone įsikūrusioje UAB „Mars Lietuva“, kuri yra viena iš didžiausių korporacijos gamyklų Europoje – 4 pamainomis čia dirba virš 800 darbuotojų. Svečiams buvo pristatyta įmonės istorija, gaminami produktai, organizuotas turas po gamyklą. Pirmą kartą čia atvykę dvasininkai aptarė ir bendradarbiavimo galimybes.

 

Susipažino su gamyklos darbu

UAB „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė papasakojo apie korporacijos veiklos pradžią, prisiminė prieš 20 metų žengtus pirmuosius žingsnius bei šiandienos pasiekimus. Į 20 tūkst. kv. metrų ploto gamyklą investuota apie 360 mln. Lt. Kasdien čia pagaminama apie 250 tonų kačių ėdalo, kuris eksportuojamas į 32 Europos šalis. Į valstybės biudžetą pernai sumokėta apie 16 mln. Lt mokesčių. Pastaruosius dvejus metus daugiau negu 45 mln. Lt buvo investuoti į gamybos linijų modernizavimą, automatizavimą, energijos resursų taupymą, darbo aplinkos gerinimą, įsigyti nauji įrengimai. Dalį jų parodė gamybos vadovas Vincas Augaitis, pakvietęs į pažintinį turą po gamyklą. Jo metu Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Vidmantas Buivydas bei rajono parapijų 8 kunigai pamatė, kaip vyksta gamybos procesas, daromos pakuotės, paruošti konservai sudedami į dėžes ir iškeliauja į parduotuvių lentynas.

 

Moko rūpintis augintiniais

Gyvūnų augintinių maisto produktų gamintoja yra pelniusi nemažai įvertinimų, prizų, tarp jų – ir socialiai atsakingos bei vienos iš vertingiausių šalies įmonių. Pernai, minint Amerikos prekybos rūmų jubiliejų Lietuvoje, UAB „Mars Lietuva“ buvo paskelbta kaip didžiausia JAV 20-mečio investuotoja. Bendrovė remia gyvūnų globos įstaigas visoje šalyje, padeda įgyvendinti įvairius projektus rajono socialinių paslaugų centruose. Mokyklose organizuojamos pamokėlės, kurių metu vaikai mokomi atsakingai rūpintis ir tinkamai prižiūrėti savo augintinius, bendradarbiaujama su vietos veterinarų asociacijomis. Gargždiškius 760-ojo gimtadienio proga UAB „Mars Lietuva“ nustebino gražia dovana – bronzine katino skulptūra, kurią pamėgo ne tik mažieji miesto gyventojai. Jau tapo tradicija kasmet rengti Pasaulinę gyvūnų dienos šventę. Iš Gargždų, rajono gyvenviečių ir net Klaipėdos miesto į ją su savo keturkojais atvyksta gyvūnų mylėtojai.

Savivaldybės vadovai padėkojo „Mars Lietuva“ už bendradarbiavimą, puikias iniciatyvas, o pažintį užmezgę rajono kunigai kvietė prisidėti prie parapijų įgyvendinamų projektų, tarp jų – ir jaunimui skirtų renginių.

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,