Logo
 Spausdinti šį puslapį

J. Lankučio bibliotekos 80-mečio renginiai pradėti tarptautine konferencija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Konferencijoje dalyvauja pranešėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Ukrainos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos. K. Abromavičiūtės nuotr. Konferencijoje dalyvauja pranešėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Ukrainos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos. K. Abromavičiūtės nuotr.

Šiandien Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje prasidėjo ir iki 16 val. tęsis tarptautinė konferencija „Besikeičianti skaitmeninio amžiaus biblioteka. Iššūkiai darbuotojams, naujos paslaugos vartotojams“. Pirmajame bibliotekos 80-mečio proga surengtame renginyje dalyvauja pranešėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir svečiai iš Ukrainos, Latvijos, Estijos bei Lenkijos.

 

Konferencijos pradžioje susirinkusiuosius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Diana Ciparienė. Linkėdama geros konferencijos, organizatorė atkreipė dėmesį į knygos ir skaitymo, ugdančių kiekviename žmogiškumo jausmą, svarbą.

J. Lankučio viešosios bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas pirmąjį jubiliejinį bibliotekos renginį pradėjo pasakodamas apie jos atsiradimą, trumpai pristatė bibliotekos gyvavimo faktus įvairių istorijos laikotarpių formuotame visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime.

 

Konferencijos tema – „Besikeičianti skaitmeninio amžiaus biblioteka. Iššūkiai darbuotojams, naujos paslaugos vartotojams“. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Konferencijoje dalyvavo bei sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė Jolita Steponaitienė.

„Jūsų bendruomenė tikrai neeilinė, linksma ir pozityvi, išradinga. Tai – bene vienintelė biblioteka, kuri visuomet labai aktyviai atsiliepia į siūlymus dalyvauti įvairiuose projektuose, akcijose. Būnant Vilniuje, smagu žinoti, kad už 300 kilometrų yra Gargždai ir Žemaitija, kur visuomet jaučiamės suprasti. Labai džiaugiamės, kad turime tokią biblioteką jau 80 metų“, – sakė J. Steponaitienė.

Bibliotekininkų draugijos pirmininkė asmeniškai pasveikino bibliotekos darbuotojus, padėkos raštus už nuoširdų darbą, bendruomeniškumo stiprinimą, gyventojų kultūrinį ugdymą bei skatinimą skaityti įteikė Priekulės miesto filialo bibliotekininkei Dianai Karalienei, Dauparų filialo bibliotekininkei Ilonai Vaitkutei bei Agluonėnų filialo bibliotekininkei Erikai Ramanauskienei.

 

Bibliotekininkų draugijos pirmininkė J. Steponaitienė asmeniškai pasveikino bibliotekos darbuotojus, įteikė padėkos raštus. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Taip pat raštai įteikti ir J. Lankučio bibliotekos vyresniajai bibliografei informacijai Marytei Ilginienei, skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėjai Marytei Jacikienei, metodinio skyriaus vedėjai Laimai Damulienei, vaikų literatūros skyriaus vyresniajai bibliotekininkei Daivai Ringienei, komplektavimo skyriaus vyresniajai bibliotekininkei Aldonai Andriūnienei. Bibliotekos vadovui buvo įteiktas taip pat šiemet šimtmečio jubiliejų švenčiančios Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos proga išleistas specialus leidinys.

„Labai malonu, kad bibliotekos Lietuvoje turi tradiciją savo jubiliejų proga dovanoti dovanas bendruomenėms, bibliotekininkams, skaitytojams ir lankytojams. Ačiū jums už šią nuostabią dovaną – tarptautinę konferenciją aktualia tema. Matome, kad skaitmeninis amžius kelia labai daug iššūkių, bet tuo pačiu ir duoda labai daug įrankių tuos iššūkius spręsti“, – įteikdama simbolinį medį bei linkėdama darbingos ir prasmingos dienos kalbėjo Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorė Dr. Laura Juchnevič.

 

Anot Dr. L. Juchnevič, skaitmeninis amžius kelia daug iššūkių. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Konferencijos dalyvius sveikino ir Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, raštu savo sveikinimus ir linkėjimus atsiuntė ir Jono Lankučio dukra Margarita, sūnus Kęstutis bei Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos direktorė, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos prezidentė Danguolė Abazoriuvienė.

Po konferencijos, 15.40 val., numatoma dalyvių diskusija prie kavos. 17 val. vyks Eugenijaus Renės knygos „Poezija. Žemaičių vaizdeliai“ pristatymas, o 18.30 val. Gargždų krašto muziejuje (Sodo g. 5, Gargždai) bus pristatyta kilnojamoji paroda „Dvaras Žemaitijoje: gyvenimas, ūkinė veikla ir kultūra“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,