Logo
 Spausdinti šį puslapį

Už širdies šilumą dėkojo ir seniūnams

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Telšių vyskupijos „Carito“ padėkos už nuoširdų bendradarbiavimą, asmeninę iniciatyvą ir atidumą bei pagarbą žmonėms, vykdant Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą, buvo įteiktos ir trims Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos seniūnams.

 

Bendradarbiausime su „Maisto banku“

Administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Vidmantas Buivydas įteikė „Carito“ katalikiškos organizacijos padėkas Dovilų seniūnijos seniūnei Nijolei Ilginienei, Gargždų – Sauliui Bakšinskui ir Judrėnų – Zigmantui Siminauskui. „Jūs dalinote ne vien tik maisto produktus, bet ir dovanojote savo širdies šilumą vargstantiems seniūnijų gyventojams“, – sakė L. Liutikienė. Kiek anksčiau „Caritas“ atstovė padėkojo seniūnijų socialiniams darbuotojams bei kitiems žmonėms, prisidėjusiems prie programos veiklų. Keletas dar neįteiktų padėkų artimiausiu metu pasieks talkinusius savanorius.

Aštuonerius metus Klaipėdos rajono savivaldybė sėkmingai bendradarbiavo su „Carito“ organizacija, įgyvendinant Europos Komisijos Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą. Nuo šių metų programos veikla nutraukiama, o jos misiją perėmė Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondas. Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė informavo, kad Klaipėdos rajone projekto partneriu taps labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“. Drauge su seniūnijomis ši nevyriausybinė organizacija bus atsakinga už maisto produktų priėmimą, sandėliavimą, paskirstymą bei dalinimą.

 

Gyventojus kviečia savanoriauti

„Maisto banko“ Klaipėdos regioninio padalinio vadovas Raimondas Danupas, susitikime su Savivaldybės administracijos vadovais ir seniūnijų seniūnais, aptarė, kaip bus tęsiamas darbas su gaunamais maisto produktais. Paaiškėjo, kad esminių naujovių neatsiras: „Seniūnijos, kaip ir anksčiau, surinks prašymus, suformuos sąrašus ir juos pateiks, kad jau balandžio mėnesį galėtume orientuotis, koks kiekis maisto paketų bus reikalingas“. Pirmoji siunta rajoną turėtų pasiekti gegužę–birželį.

Socialinės paramos sritį Savivaldybėje kuruojanti D. Gumuliauskienė sakė, kad dėl socialinių pašalpų kreipiasi vis mažiau gyventojų, todėl galime daryti prielaidą, kad ir skurstančiųjų mažės. „Reikėtų optimizuoti prašančiųjų maisto sąrašus ir neįrašyti tų žmonių, kuriuos žinome gyvenant ne taip nepasiturinčiai. Seniūnijų darbuotojai tikrai turi teisę nepriimti prašymų, jei žino ar numano, kad nedirbantis asmuo net neieško darbo, nes turi nedeklaruojamų pajamų, iš kurių neblogai pragyvena. Dėl paramos pagal šią programą gali kreiptis asmenys, kurių pajamos per mėnesį siekia 525 Lt ar mažiau. Pasitaiko atvejų, kai vargstantiems skirtais maisto produktais lesinamos vištos, šeriami naminiai gyvuliai“, – sakė skyriaus vadovė. Seniūnai atkreipė dėmesį, kad sulaukus maisto produktų siuntos, kuri siekia ir 7 tonas, seniūnijos darbuotojai nepajėgūs paketų sunešti į patalpas. Savivaldybės vadovai į pagalbą pasiūlė pasitelkti vietos bendruomenes, seniūnaičius. Visame pasaulyje skatinama savanorystė, tad reikėtų paraginti į šią veiklą aktyviau įsijungti ir rajono gyventojus.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,