Logo
 Spausdinti šį puslapį

Policijos automobilių parkui – daugiau nei 100 naujų automobilių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos policijos nuotr. Lietuvos policijos nuotr.

Lietuvos policijos automobilių parką papildė naujos transporto priemonės. Reaguojantiems į įvykius policijos pareigūnams visoje šalyje pradedami dalinti naujieji „VW Caddy“ automobiliai. Iš viso įsigyti 128 automobiliai, kurie iki šių metų pabaigos pasieks visų šalies apskričių policijos komisariatus.

 

Paskelbtame viešųjų pirkimų konkurse dalyvavo keturios įmonės, pasiūliusios 3 reikalavimus atitinkančius modelius, tačiau įvertinus ekonominio bei funkcinio naudingumo kriterijus buvo pasirinkti „VW Caddy“ automobiliai.

Šių metų balandžio 24 d. pasirašyta sutartis su UAB „Autojuta“ dėl mažų reagavimo automobilių su visa reikiama įranga įsigijimo. Visi automobiliai yra su automatine pavarų dėže, 2 l darbinio tūrio 110 kW maksimalios galios turbodyzeliniu varikliu (TDI), keturiais varančiais ratais, oro kondicionieriumi. Salone – trys sėdimos vietos (trečia vieta stažuotojui ar nukentėjusiajam), vietoje dalies galinės sėdynės įrengta dėžė ginklams, lentynos ir tvirtinimai visai reikiamai įrangai. Visuose automobiliuose sumontuota ne tik įprasta pareigūnų automobiliams įranga, bet ir 4 vaizdo kameros. Automobilio gale – dvi vietos sulaikytiems asmenims gabenti, kurios yra izoliuotos nuo priekinės salono dalies, be langų į išorę, su grotomis dengtu langu į saloną.

Vieno automobilio kaina – 33 333,80 eurų, iš kurių – 7 260 eurų kainavo įrengimas policijos reagavimo funkcijų atlikimui.

„Visa įranga kruopščiai parinkta, atsižvelgiant į vykdomų policinių funkcijų ypatumus bei įvertinant tai, kad ne visuomet pareigūnams tenka važiuoti asfaltuotais keliais, todėl itin svarbu, kad automobiliai būtų patikimi ir tinkamai aprūpinti“, – teigia policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Automobiliai pradedami dalinti apskričių policijos komisariatams, kuriuose yra didžiausias poreikis atnaujinti tarnybinių automobilių parką. Pirmieji automobiliai jau vakar pasiekė Šiaulių bei Tauragės apskričių pareigūnus.

Policijos automobilių parką šiuo metu sudaro 1 572 automobiliai. Policijos siekis, kad reagavimo funkcijoms skirti automobiliai būtų ne senesni nei 6 metų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,