Logo
 Spausdinti šį puslapį

VRM: statutinių pareigūnų atlyginimai didės ir 2020 metais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

2020 metų biudžete numatytas papildomas finansavimas. Tai užtikrins nuoseklų, t.y. 10 proc., visų vidaus sistemos pareigūnų ir darbuotojų darbo užmokesčio augimą.

 

„Pradėję derybas dėl 2020 metų biudžeto pirmiausia dėmesį skyrėme nacionalinei kolektyvinei sutarčiai ir vidaus tarnybos statutui, siekdami didinti žemiausios grandies specialistų algas. Šiuo metu yra pasiektas Vyriausybės įsipareigojimas ir, palyginti su 2016 metais, vidutinis atlyginimas padidėjo daugiau nei 30 procentų. Taip pat svarbu pabrėžti, kad nuo sausio 1 dienos įsigalios naujas Vidaus tarnybos statutas, tad ypač pirminės grandies pareigūnų atlyginimai kils jau nuo metų pradžios, o ne nuo vidurio, kaip numatyta kitose sektoriuose“, – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Įsigaliojus Vidaus tarnybos statuto pataisoms minimalūs pirminės grandies pareigūnų pareiginės algos koeficientai bus padidinti 0,8. Skaičiuojama, kad padidinus minimalius pareiginės algos koeficientus pirminės grandies pareigūnų pareiginė alga padidėtų iki 140 eurų, neatskaičiavus mokesčių.

Visų grandžių ugniagesių pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 125 eurus ir siektų apie 931 eurą, atskaičiavus mokesčius; pirminės grandies pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 127 eurus ir siektų apie 851 eurą, atskaičiavus mokesčius.

Visų grandžių Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 114 eurų ir siektų apie 957 eurus, atskaičiavus mokesčius; pirminės grandies pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 112 eurų ir siektų apie 858 eurus, atskaičiavus mokesčius.

Visų grandžių policijos pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 66 eurus ir siektų apie 1 019 eurų, atskaičiavus mokesčius; pirminės grandies pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 60 eurų ir siektų apie 835 eurus, atskaičiavus mokesčius.

Visų grandžių Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 49 eurus ir siektų apie 909 eurus, atskaičiavus mokesčius; pirminės grandies pareigūnų vidutinis atlyginimas didėtų apie 46 eurus ir siektų apie 825 eurus, atskaičiavus mokesčius.

Visų grandžių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnų (pirminės grandies pareigūnų neturi) vidutinis atlyginimas didėtų apie 119 eurų ir siektų apie 1 352 eurus, atskaičiavus mokesčius.

Vadovybės apsaugos departamento pareigūnų algos siektų apie 1 484 eurus, atskaičiavus mokesčius. Šis didėjimas numatytas nuo liepos 1 dienos. Jeigu Vadovybės apsaugos departamentas taps savarankiška įstaiga, šio departamento pareigūnams bus uždrausta dirbti antrą darbą, taigi tokie sprendimai kompensuotų dalį prarastų pajamų.

Taip pat Pagal kolektyvinės sutarties nuostatas nacionalinę sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariams nustatomos dvi papildomos apmokamų kasmetinių atostogų dienos, o profesinių sąjungų nariams, kurie mokosi pagal formaliojo švietimo programas arba kurie dalyvauja neformaliojo suaugusiųjų švietimo programose, suteikiamos iki 10 darbo dienų mokymosi atostogos, paliekant už jas vidutinį jų darbo užmokestį, arba iki 20 darbo dienų mokymosi atostogos, paliekant už jas 50 procentų vidutinio jų darbo užmokesčio, atsižvelgus į besimokančiųjų poreikius.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,