Logo
 Spausdinti šį puslapį

Deimantė Kryžiūtė: „Šokiai yra visas mano gyvenimas“

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Deimantei nėra nieko malonesnio už nepažįstamų žmonių, draugų bei artimųjų palaikymą. Asmeninio archyvo nuotr. Deimantei nėra nieko malonesnio už nepažįstamų žmonių, draugų bei artimųjų palaikymą. Asmeninio archyvo nuotr.

Gargždiškė Deimantė Kryžiūtė kasdien sukasi lyg vijurkas: lanko šokių kolektyvą „Trepsiukas“ ir „Leader Dance“, šokti moko vaikus bei konkursuose dalyvauja. Šešiolikmetė tvirtina, kad už jos mėgstamiausią užsiėmimą – šokius – nėra nieko geresnio.

 

Šokti Deimantė pradėjo būdama trijų metų.

„Pradėjau lankyti šokių repeticijas mamos vadovaujame kolektyve „Trepsiukas“. Čia žengiau pirmuosius šokių žingsnius, vyko mano pirmieji koncertai didelėje salėje. Kolektyvą lankau jau 13 metų. Kadangi dauguma pamatė, kad esu be galo gabi, važinėjausi ir į Klaipėdą, kur devynerius metus lankiau meninę gimnastiką“, – pasakojo mergina.

Ji tvirtina, kad, kur benuvažiuodavo, parveždavo prizines vietas.

„O geriausia, kad esu vienintelė meninė gimnastė Gargžduose“, – teigė Deimantė.

Taip pat šiuo metu gargždiškė šoka ir „Leader Dance“ krepšinio palaikymo komandoje.

„Dabar šoku dviejose vietose: kolektyve „Trepsiukas“ ir „Leader Dance“ komandoje. Šokti pastarojoje pradėjau neseniai, nes sulaukiau pakvietimo. Džiaugiuosi lankydama šį kolektyvą, nes visos jo merginos yra pažįstamos, kartu lankėme meninę gimnastiką“, – kalbėjo šokėja.

Deimantė tikina, kad šokiai yra visas jos gyvenimas. Ji tai daro nuo pat mažų dienų ir nebegali be jų. Visas darbo dienas šokėja prabūna salėje, kur treniruojasi, sunkiai dirba, kad kažką pasiektų. Anot gargždiškės, ji dirba tiek, kad namo kartais būna sunku ir pareiti. Palaikymo dėl pomėgio mergina sulaukia ir iš aplinkinių.

„Džiaugiuosi dideliu gargždiškių palaikymu. Einant gatve vaikai šaukia: „Čia šita šokėja!“. Arba prieš koncertus žmonės klausinėja, ar aš šoksiu. Ir, jei tai patvirtinu, žada būtinai atvykti pažiūrėti. Nėra nieko malonesnio už tokį didžiulį tiek nepažįstamų žmonių, tiek draugų, artimųjų palaikymą“, – prisipažino Deimantė.

Deja, dėl įtemptos merginos veiklos kartais nukenčia mokslai.

„Žinoma, jiems skiriu žymiai mažiau dėmesio, nors turėčiau skirti daugiau“, – neslėpė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos moksleivė.

Be to, Deimantė ne tik pati šoka, bet ir treniruoja šokių kolektyvo „Trepsiukas“ vaikus.

„Mokau juos šokti. Žiūrėdama į vaikus, su šypsena prisimenu save mažytę, kai bandžiau pirmuosius žingsnius. Sulaukiau ir žinučių su klausimais, ar turiu savo šokių grupę. Malonu žinoti, kad yra norinčių mokytis šokti iš manęs. Žinau, kad ateis laikas ir būtinai turėsiu savo šokių studiją“, – sakė Deimantė.

Šokiai ir dalyvavimas įvairiuose konkursuose merginai suteikė galimybę nemažai pakeliauti. Ji aplankė Ukrainą, Bulgariją, Italiją, Latviją, Kaliningradą, Baltarusiją, Slovakiją, Švediją, Suomiją ir daugelį kitų vietų.

Kaip pasakojo Deimantė, nemenkas ir jos apdovanojimų bei laimėjimų sąrašas.

„Kiekvienas laimėjimas yra žingsnis pirmyn ir kelia džiaugsmą. Klaipėdoje esu gavusi nominaciją „Festivalio atradimas“. Kai ištarė mano vardą ir pavardę, o visa salė plojo atsistojusi, nustebau, nes tokios nominacijos nesitikėjau. Apdovanojimų turiu ir daugiau ir jie visi man yra labai svarbūs“, – sakė šokėja.

 

Kaip mergina šoka, galite pamatyti vaizdo įraše:

 

Deimantės Kryžiūtės asmeninio archyvo nuotraukos:

 

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,