Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Euro protų“ finale – ,,JUVENTOS“ komandos triumfas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Ketvirtieji liko „Moksleiviai“. Stasio Sodeikio nuotrauka. Ketvirtieji liko „Moksleiviai“. Stasio Sodeikio nuotrauka.

Kovo 19 d. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko finalinė pavasario sezono protų kova – „Europrotai“.

 

Daug azarto ir gerų emocijų suteikęs žaidimas yra ne tik smagus komandinis laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir puiki proga pasitikrinti savo žinias apie Europą. Į šį turnyrą visoje Lietuvoje kvietė Europos informacijos centrai – Europe Direct kartu su Europos Jaunimo komanda, Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir šalies bibliotekomis. Įdomu, jog šį sezoną Lietuvoje varžėsi beveik 2 500 dalyvių pasiskirstę į daugiau nei 400 komandų 50-yje miestų.

Paskutiniajam protų mūšiui susirinko jau ir anksčiau dalyvavusios keturios komandos: „Juventa“, „Briuselis“, „Sugalvosim“, „Moksleiviai“. Turnyro „Europrotai“ metu vėl vyko penki turai, susidedantys iš dešimties klausimų apie Europą. Šį kartą turo klausimyną papildė klausimai apie Europos parlamentą, kurie dalyviams buvo gana sudėtingi.

Pirmą vietą paskutinėje pavasario sezono lentelėje, surinkę 42 taškus, užsitikrino komanda „Juventa“, antrąją vietą užėmė „Sugalvosim” (35,5 taškų), trečiąją – komanda „Briuselis“ (34,5), ketvirtieji liko „Moksleiviai“ (24 taškų). Prizinės vietos pasiskirstė analogiška tvarka. Pagrindinis pavasario sezono prizas – spalvoti ir smagūs skėčiai, kitos komandos taip pat buvo apdovanotos prizais ir vaišėmis.

 

Stasio Sodeikio nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,