Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų gatvėse – džiugios permainos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Gargždai ima keisti savo veidą. Praėjusią savaitę startavo darbai Vasario 16-osios gatvėje, o šį trečiadienį pokyčiai prasidėjo ir Kretingos plente Jau vasarą gyventojai galės naudotis ilgesniu dviračių taku – nuo pat sankryžos su Klaipėdos gatve iki Užuovėjos gatvės.

 

Naujai tiesiamo trijų metrų pločio dviračių tako ilgis sieks daugiau nei pusė kilometro, danga bus iš betono trinkelių. O iki metų pabaigos dviračių take atsiras ir apšvietimas. Darbai, kurie kainuos beveik 140 tūkstančių, finansuojami Europos Sąjungos investicinių fondų.

Tačiau tai ne paskutiniai pokyčiai Kretingos plente. Taryba jau yra pritarus Savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos sutarčiai, pagal kurią jau greitu laiku bus perkami projektavimo darbai, 2021-ųjų metų pradžioje turėtų prasidėti kelio Gargždai–Kretinga kapitalinis remontas. Bus sutvarkytas beveik dviejų kilometrų ruožas – suformuota miesto gatvė, įrengtos reikalingos nuovažos, pėsčiųjų bei dviračių takai.

„Ši gatvė – viena pagrindinių miesto arterijų. Bet ilgus metus ruožas buvo tik kosmetiškai palopomas. Ir tokia situacija būtų nesikeitusi, jei ne Savivaldybės žingsniai ir siūlymai prisidėti prie regioninio kelio remonto. Tai leido plentą Gargždai–Kretinga perkelti į Automobilių kelių direkcijos prioritetinį sąrašą ir taip ruožą sutvarkyti iš esmės. Ir kas svarbiausia, tai – tik pradžia, permainų laukia ir daugiau“, – sako rajono meras Bronius Markauskas.

Bendradarbiaujant su LAKD, visame rajone iš viso bus įgyvendinami net 7 infrastruktūriniai projektai. Priekulėje bus sutvarkyta per du kilometrus Klaipėdos gatvės ruožo, įrengti šaligatviai, dviračių takai, inžinerinė infrastruktūra. Dar vienas projektas – rajoninio kelio ruožo Karklėje ties „Pasakos“ stovykla kapitalinis remontas. Čia projektavimo darbai taip pat turėtų prasidėti kitų metų pradžioje. Bus įrengta perėja, priėjimai prie jos abejuose kelio pusėse, iškili sankryža. Kapitalinio remonto sulauks ir Klaipėdos gatvės ruožas, einantis per Kretingalės miestelį. Čia planuojama asfalto dangą atnaujinti beveik pusantro kilometro ruože, įrengti takus, vandens nuvedimo ir apšvietimo tinklus.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartis pėsčiųjų takų sulauks Veiviržėnų Laisvės gatvė. Keistis ims ir Slengių kaime esančios Rasytės ir Šimkų gatvės, kuriose bus įrengti takai ir autobusų sustojimo aikštelės. Trečia gatvė, kurią ketinama remontuoti, – Tilto, esanti Gargžduose. Čia irgi bus įrengti takai, apšvietimas, lietaus nuotekų tinklai bei sutvarkyta važiuojamoji kelio dalis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,