Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose surengtas Shindokai-kan karatė turnyras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ryčio Smalinsko nuotr. Ryčio Smalinsko nuotr.

Pirmą kartą Klaipėdos rajone, Gargždų mieste, vyko Shindokai-kan karatė organizacijos „VURI“ – vaikų universalaus rato imtynių turnyras „Shindokai-kan Klaipėdos rajono taurė 2020“.

 

Tradiciškai šis turnyras vyksta Kaune, tačiau šiais metais nuspręsta jį leisti organizuoti labai sėkmingai besiplečiančiam Klaipėdos rajone, Slengių kaime, veikiančiam kovos menų ir sveikatingumo klubui „Karatė visiems“, vadovaujamam Daliaus Židonio.

Šios varžybos sukvietė apie 90 jaunųjų kovotojų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų, iš kurių – 40 Slengių klubo nariai. Kovotojų amžius – 4–13 metų.

Prieš varžybų startą Klaipėdos rajono tarybos narys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Vaclovas Macijauskas pasidžiaugė, kad „sporto šakos, kuri mokina ne pulti, o gintis, turnyras vyksta mums, lietuviams, svarbios, Vasario 16-osios šventės išvakarėse. Kad šis turnyras vyktų ne vienus metus, o taptų tradiciniu Klaipėdos rajono krašte. Kad į šias varžybas suvažiuotų tiek pradedantys, tiek pažengę sportininkai, kurie išmoktų ginti ne tik save ir draugus, bet ir savo Tėvynę...“

Pirmą vietą klubų įskaitoje pavyko laimėti turnyro organizatoriams – Klaipėdos rajono, Slengių kaimo, kovos menų ir sveikatingumo klubui „Karatė visiems“ .

Klubo vadovas džiaugėsi: „Tai – dviguba šventė mūsų klubui, labai džiaugėmės galimybe suorganizuoti turnyrą ne Kaune, o savo krašte, Klaipėdos rajone, Vasario 16-osios išvakarėse, o tai, kad laimėjome pirmą vietą, buvo „ledkalnio viršūnė“ mūsų jaunam, tik du metus egzistuojančiam, klubui, prieš ilgą patirtį turinčius klubus“.

Antrą vietą klubų įskaitoje laimėjo Kauno rytų kovos menų klubas „Tora“, vadovaujamas trenerio Ovidijaus Antanaičio. Trečią vietą pelnė Klaipėdos karate klubas „Tigras“, vadovaujamas trenerio Sergejaus Borcevskio

Shindokai-kan yra kovos menų triatlonas. Tai kovos menas, kuriame vyksta imtynių, tokių kaip VURI, KUMITE – kovos su smūgiais ir spyriais bei KATA– kova su šešėliu varžybos.

Daliaus Židonio vadovaujamas klubas Slengiuose atstovauja dviem kovos menų stiliams – Shindokai-kan ir tradiciniam Goju-ryu karate. Vadovas viliasi, kad ateityje Gargždų mieste pavyks suorganizuoti daugiau skirtingų varžybų ir kovos menų renginių ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

 

Trumpai apie VURI atsiradimą Lietuvoje

Goju-ryu karatė mokytojas Sensei Romas Bagdanavičius apie 1995 m. buvo nuvykęs į Kaliningradą teisėjauti tarptautinėse Goju-ryu varžybose, kurias organizavo kovos menų treneriai A. Hendriksonas ir A. Glazunovas. Ten jis treniruotėse pamatė, kaip maži vaikai stumdo vienas kitą iš apibrėžtos aikštelės. Jie tai vadino SUMO imtynėmis, jam labai patiko ir grįžęs pradėjo organizuoti tokias kovas savo mažiausiems vaikams klube, po to pradėjo tokias kovas organizuoti Shindokai-kan organizacija tarp Lietuvoje esančių klubų ir ta tradicija tęsiasi iki šių dienų.

 

Ryčio Smalinsko nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,