Logo
 Spausdinti šį puslapį

Organizuojama stovykla senjorams „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia į nemokamą vyresnio amžiaus žmonių sveikatos stiprinimo stovyklą „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“, kuri vyks kovo 16–20 dienomis kaimo turizmo sodyboje „Gribžė“ (Mokyklos g. 7, Gribžinių kaimas).

 

Stovyklos metu netruks užsiėmimų: dienos bus pradedamos aktyvia mankšta, dalyviai kasdien susipažins su skirtingomis ir įdomiomis edukacijomis. Profesionalių lektorių komanda aiškiai ir paprastai, remdamiesi ne tik teorija, bet ir praktiniais užsiėmimais padės ugdyti pagrindines sveikos gyvensenos kompetencijas. Savo jėgas, fizinę ištvermę, dalyviai išbandys orientaciniuose pėščiųjų ar dviračių žygiuose (leidžiant oro sąlygoms), bei nuotaikingose, komandinį darbą ir bendruomeniškumą stiprinančiose estafetėse bei edukacinėse pažintinėse išvykose po apylinkes. Dalyviai gebės pasigaminti sveikatai palankius patiekalus ir sąmoningai įsivertinti savo mitybą. Stovykloje daug dėmesio bus skiriama lėtinių ligų prevencijai, kraujotakos sutrikimų ir kitoms, aktualioms sveikos gyvensenos temoms. Po stovyklos dalyviai taps tikrais Klaipėdos rajono sveikatos ambasadoriais, kurie skleis sveikatingumo idėjas ir žinias savo bendruomenėse bei gebės išsaugoti savo sveikatą.

Projekto lėšomis bus apmokėta visa dalyvavimo stovykloje kaina su maitinimu (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai, vakarienė, vanduo, arbata) ir nakvyne. Esant poreikiui į stovyklą galimą pasiimti ir savo maistą. Stovyklos metu griežtai draudžiama vartoti (turėti) alkoholį ar kitas psichoaktyvias medžiagas, rūkyti.

Organizatoriai užtikrina atvykimą į stovyklą ir parvežimą atgal stovyklai pasibaigus. Kovo 16 d. 8.30 val. nuo Gargždų autobusų stoties (Klaipėdos g. 35, Gargždai) autobusas dalyvius nuveš į stovyklą.

Stovykloje gali dalyvauti Klaipėdos rajono (deklaravę savo gyvenamąją vietą Klaipėdos rajone) vyresnio amžiaus žmonės nuo 55 metų ir suaugę neįgalieji (t. y. asmenys, kuriems pagal LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymą yra nustatytas neįgalumo lygis arba 55 proc. ir mažesnis darbingumo lygis, arba specialiųjų poreikių lygis) iš skirtingų bendruomenių, seniūnijų.

Dalyviams būtina registruotis el. paštu ir tel. 8 655 74790. Registracija vyks iki kovo 11 d. Užpildžius laisvas vietas, registracija bus stabdoma, nes vietų skaičius ribotas (25 vietos). Dalyvis įsipareigoja dalyvauti visas 5 dienas stovykloje.

Detali stovyklos programa bus skelbiama likus dviem savaitėms iki stovyklos pradžios.

Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,