Logo
 Spausdinti šį puslapį

Viešbučiams rekomenduojama taikyti įprastas prevencines priemones

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) viešbučiams ir kitoms apgyvenimo įstaigoms, priimančioms svečius iš viso pasaulio, įskaitant ir paveiktas teritorijas, rekomenduoja taikyti įprastas prevencines priemones.

 

Personalui, kuris teikia paslaugas keliautojams, atvykusiems iš viruso paveiktų teritorijų, tačiau jiems nėra pasireiškusių COVID-19 ligos požymių, dėvėti apsaugos priemonių nerekomenduojama. Tuo metu, darbuotojams patariama pasirūpinti tinkama rankų higiena, t. y., dažnai plauti rankas vandeniu su muilu arba, jei tam nėra sąlygų, valyti rankas alkoholiniais tirpalais, geliais ar servetėlėmis. Taip pat, kaip ir įprasta, rekomenduojama kosėjant ar čiaudint užsidengti burną ir nosį servetėle, jei jos žmogus neturi – uždengti burną alkūne, o ne savo rankomis.

Valant patalpas, rekomenduojama laikytis visų nustatytų higienos reikalavimų. Tais atvejais, jei kambaryje, gyveno žmogus, kuriam pasireiškė COVID-19 požymiai, aplinkos valymas atliekamas pagal SAM pateiktas rekomendacijas dėl aplinkos valymo ir dezinfekcijos, esant nelankiai COVID-19 situacijai.

Personalui, kai į juos kreipiasi iš paveiktų teritorijų atvykę svečiai, pajutę, bent vieną iš infekcijos simptomų – kosulį, karščiavimą, apsunkintą kvėpavimą – patariama pasiūlyti svečiui užsidėti medicininę kaukę, nurodyti jam likti savo kambaryje ir kviečiama greitoji medicinos pagalba, skambinant 112.

Rekomendacijos parengtos atsižvelgus į tarptautinių organizacijų gaires.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,