Logo
 Spausdinti šį puslapį

Stabdomas ugdymo procesas, nevyks renginiai: kaip gyvens rajonas artimiausias dvi savaites?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Pastarosios dienos šalyje ir Klaipėdos rajone buvo išties neramios. Juokaujama, kad „juodasis“ penktadienis, kuris kalendoriuje sutapo su 13-ąja mėnesio diena, ne tik lėmė, kad Lietuvoje imtasi griežtesnių priemonių dėl koronaviruso grėsmės suvaldymo ir prevencijos, bet ir atnešė galingą audrą, padariusią nemažai nuostolių.

 

Uždaromos mokyklos

Šiandien, po pietų, Klaipėdos rajono savivaldybėje numatytas Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. Anot Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, jame bus tariamasi dėl koronaviruso grėsmės suvaldymo ir prevencijos rajone bei audros „Laura“ padarinių likvidavimo.

Šįryt Administracijos direktorius naujienų portalui „Mano Gargždai“ dar kartą patikino, kad jau nuo šiandien rajone yra stabdomas ugdymo procesas. Tai reiškia, kad dvi savaites, iki kovo 27 dienos, esant poreikiui ir ilgiau, neveiks nei viena švietimo įstaiga – mokyklos, lopšeliai-darželiai, neformalųjį ugdymą užtikrinančios įstaigos. Be to, dvi savaites nedirbs ir kino teatras, bibliotekos. Savivaldybėje, seniūnijose šį laikotarpį nebus priimami gyventojai.

„Nuo pirmadienio gyventojų priėmimas bus užtikrinamas nuotoliniu būdu. Skatinsime prisiminti ir iš naujo atrasti mūsų nuotoliniu būdu teikiamas paslaugas. Konsultuotis dėl teikiamu paslaugu galima telefono numeriais (8 46) 21 11 16, (8 46) 47 20 25, (8 46) 45 25 45. O prašymai ir dokumentai bus priimami el. paštu arba raštu, adresu Klaipėdos g. 2 LT-96130 Gargždai“, – informavo A. Bogdanovas.

 

Užtikrins nuotolinį mokymąsi

Pasak Administracijos direktoriaus, šiuo laikotarpiu nemenkas iššūkis lauks ir rajone gyvenančių tėvelių. Tiesa, iš jų tikimasi rimties ir supratingumo.

„Beldžiamės į tėvų sąmoningumą. Turime suvokti, jog tai – visų mūsų bėda. Tad stenkimės būti atsakingi ir visų pirma patys rūpinkimės savo ir vaikų sveikata. Na, o savo ruoštu Savivaldybė tikrai stengsis užtikrinti visokeriopą pagalbą“, – sakė A. Bogdanovas.

Anot jo, daug dėmesio bus skiriama moksleivių nuotolinio mokymo galimybei užtikrinti. Kol kas Savivaldybė laukia rekomendacijų iš ministerijos, kaip tą būtų galima padaryti.

„Lietuvoje ši praktika tikrai nėra naujiena, tiesiog mums reikia sulaukti konkretesnių rekomendacijų. Tikėtina, kad ugdymo procesas bus užtikrinamas per elektroninius dienynus, tai pat bus pasitelkiamos ir kitos internetinės galimybės“, – kalbėjo pašnekovas.

 

Prašoma pasirūpinti vaikų priežiūra

Uždarius ikimokyklines įstaigas, tėvelių prašoma pagalvoti apie vaikų priežiūros užtikrinimą. Jei nebus galimybės atžalų palikti artimiesiems ar seneliams, tėvai galės rinktis dvi alternatyvas – darbą nuotoliniu būdu arba galimybę pasirūpinti nedarbingumo pažyma. Be to, tėveliai skatinami, esant galimybei, eiti apmokamų atostogų.

„Iš Sveikatos apsaugos ministro, Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos esame gavę pavedimą užtikrinti vaikų priežiūrą, jei to negali padaryti patys tėvai. Kitaip tariant, jei suaugusieji neturės, kur palikti savo atžalų ir negalės neiti į darbą, kaip žinome, yra ir tam tikrų specialybių žmonės, kurie šiuo metu privalo dirbti, bandysime ieškoti vietų, kur ir kaip galėtume vykdyti vaikų priežiūrą. Dar nesame nusprendę, kokios tai galėtų būti vietos, galbūt veiks keletas darželių ar kitos įstaigos, kuriose vaikai galėtų praleisti dieną, kol tėvai bus darbe. Tačiau tėvai turi suvokti, kad net ir tokios vietos gali tapti rizikingos“, – aiškino A. Bogdanovas.

 

Gyventojai privalės prisitaikyti

Rajone atšaukiami ir visi renginiai. Nuo šiol bet kokios, tiek uždarose, tiek atvirose vietose rengiamos šventės, konferencijos, komandiruotės, koncertai, sporto ar kitokie renginiai yra draudžiami. Tas pats nurodymas galioja ir komerciniams renginiams. Kol kas viešų maitinimo įstaigų veikla nėra stabdoma, kavinės, restoranai, valgyklos dirbs kaip įprasta. Uždaromos tik viešos laisvalaikio praleidimo, pasilinksminimo įstaigos, tarp jų – ir naktiniai barai, klubai.

Pasak Administracijos direktoriaus, rajone situacija yra valdoma, bet kokioms grėsmėms jau buvo ruošiamasi iš anksto.

„Didesnių bėdų neturime, paslaugų teikimą užtikrinsime, tiesiog jis šiuo metu vyks šiek tiek kitaip. Rajono gyventojų prašome supratingumo, reikės prisitaikyti“, – sakė A. Bogdanovas.

 

Likviduos audros padarinius

Šiandien posėdžiausianti Ekstremalių situacijų komisija aptars ir šią naktį praūžusios stiprios audros padarinius. Bus priimti sprendimai, leisiantys kuo greičiau likviduoti pasekmes.

Kaip informavo Administracijos direktorius, naktis praėjo ne be padarinių. Pirminiais duomenimis, Klaipėdos rajono 16-oje gyvenviečių sutriko vandens tiekimas, neveikia beveik visos nuotekų valyklos, išskyrus dvi, kurios maitinamos generatoriais.

„Turime ir elektros sutrikimų. Kiek jų, kol kas pasakyti negalime, nes nepavyksta susisiekti su elektros tiekėju. Tikimės, kad po pietų situacija paaiškės. Esame gavę informaciją, jog vėjas nuplėšė ir kai kurių įstaigų stogus. Turto skyriaus specialistai išvyko įvertinti situaciją ir fiksuoja nuostolius. Kai tik gausime informacijos iš hidrometeorologinės tarnybos, perskaičiuosime rezervo lėšas ir imsimės visų priemonių padariniams likviduoti“, – situaciją trumpai nupasakojo A. Bogdanovas.

Administracijos direktorius patikino, jog kol kas informacijos, kad per audrą būtų nukentėję žmonės, negavo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,