Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paskelbus karantiną, apribota teisė išvykti iš Lietuvos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Lietuvoje paskelbus karantiną nuo kovo 16 d. 00:00 val. iki kovo 30 d. 00:00 val. apribota asmenų teisė išvykti ir atvykti į Lietuvos Respubliką. Lietuvos piliečiams, dirbantiems užsienio valstybėse, išvykti bus galima pateikus tam tinkamus dokumentus.

 

Dokumentai, kurie galėtų būti pakankami sprendimui priimti, ar išleisti piliečius iš šalies, yra nurodyti Dokumentų, patvirtinančių, kad asmuo dirba gretimoje užsienio valstybėje, sąraše, patvirtintame Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado. Užsienio valstybėje dirbančių Lietuvos piliečių darbo santykius patvirtina deklaruota gyvenamoji vieta užsienyje (darbų atlikimo valstybėje) arba jų pateikti išsamūs ir visapusiški įrodymai apie egzistuojančius darbo santykius valstybėje, į kurią vykstama.

Išimtinais atvejais VSAT vadas gali išduoti leidimą asmeniui išvykti. Norint tokį leidimą gauti, reikėtų kreiptis el. paštu su argumentuotu prašymu ir pateikti visus pagrindžiančius dokumentus. Vadas, ar jo įgaliotas asmuo, informuos pareiškėją apie priimtą sprendimą tuo pačiu arba kitu nurodytu adresu. Šį atsakymą rekomenduojama išsisaugoti ir pateikti Pasienio kontrolės punktų pareigūnams.

Pateikta informacija talpinama VSAT tinklapyje www.pasienis.lt.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,