Logo
 Spausdinti šį puslapį

Startavo jau 11-oji Skaitmeninė savaitė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Ši savaitė visoje Europoje minima kaip Skaitmeninė savaitė. Tai kasmetė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija. Šiandien ji kaip niekad anksčiau padeda atskleisti, kokie svarbūs šiuolaikiniam žmogui yra skaitmeniniai įgūdžiai, ir kiek daug veiklų galime atlikti internete.

 

Šios iniciatyvos tikslas – atkreipti gyventojų dėmesį į skaitmeninių įgūdžių svarbą tiek darbe, tiek kasdieniame gyvenime. Kasmet ji paskatina mažiausiai 100 tūkst. europiečių atrasti technologijas ir jų naudą. Šių metų Skaitmeninės savaitės pagrindine tema pasirinktas kritinio mąstymo ugdymas ir jo svarba.

Visi šios savaitės renginiai transliuojami internetu. Kiekvieną dieną laukia naujos transliacijos, mokomieji filmukai, dienos temos, interaktyvios paskaitos, testai.

Remiantis statistiniais duomenimis, 43 proc. Europos Sąjungos gyventojų skaitmeninių įgūdžių lygis nepakankamas, 35 proc. dirbančiųjų trūksta pagrindinių skaitmeninių įgūdžių, 29 proc. nėra įsitikinę, kad gali atpažinti dezinformaciją, o 13 proc. Europos Sąjungos gyventojų apskritai nesinaudoja internetu.

Skaitmeninė savaitė visoje Europoje rengiama jau 11 kartą.

Jungtis prie Skaitmeninės savaitės veiklų galima čia.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,