Logo
 Spausdinti šį puslapį

Koronavirusinė infekcija nustatyta NVSC darbuotojui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels nuotr. Asociatyvi Pexels nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad vienam Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento darbuotojui patvirtinta koronavirusinė infekcija (COVID-19). Žmogus izoliuotas, pagal jo sveikatos būklę jam bus teikiama pagalba. Kartu dirbę kolegos izoliuojasi. Tai reiškia, kad mažėja darbo rankų NVSC ir jo padaliniuose.

 

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, visuomenės sveikatos priežiūros specialisto užsikrėtimas tik patvirtina, kad ši infekcija nesirenka, ar tai gydytojas, slaugytojas, ar pareigūnas – ji pavojinga visiems. Tad ir saugotis būtina visiems.

„Visuomenės sveikatos specialistai, kurių kiekvieno žinios ir rankos, šiuo metu aukso vertės yra tie žmonės, kurie atliko ir atlieka tikrai didžiulį darbą oro uostuose, šalies jūsų uoste. Jie greta medikų dirba priešakinėse linijose vardan visų mūsų sėkmės šioje sudėtingoje situacijoje. Tad tai kartu ir labai rimtas signalas kiekvienam iš mūsų padaryti viską, kad apsaugotume ir save, ir kitus. Dar kartą visų prašau susitelkimo. Nekartokime kitų šalių klaidų, kurios kainuoja gyvybes“, – sako A. Veryga.

Jau ieškoma savanorių, kurie padėtų NVSC ir jo padaliniams kasdieniuose darbuose. Dėl pagalbos yra kreiptasi į šalies universitetus, kolegijas, ruošiančias specialistus.

Įvertinus, kad ši infekcija palietė ir NVSC ir jo padalinių kolektyvą ir daliai specialistų teka izoliuotis, informuojame, kad duomenis apie užsikrėtimus nuo šiol teiksime du kartus per dieną, gavę juos iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL). Vėliau šis sprendimas bus keičiamas ir bendroji statistika bus skelbiama kartą per dieną, kaip yra daroma daugelyje šalių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,