Logo
 Spausdinti šį puslapį

Socialiniuose tinkluose plinta pasiūlymai dėl stebuklingų priemonių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (toliau – VVTAT) įspėja dėl socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir kt. plintančių melagingų pasiūlymų, žadančių pagydyti ar apsaugoti nuo COVID-19 (koronaviruso) infekcijos.

 

Socialiniuose tinkluose sparčiai daugėja netikrų paskyrų, kuriose siūloma įsigyti „stebuklingą“ poveikį žadančių priemonių nuo COVID-19 – dezinfekcinių skysčių, apsauginių kaukių, testų ir net vaistų šiam virusui pagydyti. Praktika rodo, kad tokios paskyros kuriamos trumpam laikui, o užsakytos ir apmokėtos prekės vartotojams nėra pristatomos. Vėliau nustatyti tokius pardavėjus gali būti sudėtinga, o didžioji dalis paskyrų, dėl kurių kreipiasi vartotojai, tampa nebeaktyvios ir nebeprieinamos.

VVTAT ragina būti budriems ir primena, kad gydyti gali tik vaistiniai preparatai. Patikrinti informaciją apie vaisto registraciją galima vaistinių preparatų informacinėje sistemoje: https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/medications.

 

VVTAT taip pat primena, kad nesąžiningą pardavėją galima atpažinti pagal šiuos požymius:

Pardavėjas nenurodo pilnų savo kontaktinių duomenų (adreso, telefono nr., el. pašto adreso bei teisinės formos).

Pardavėjo socialinio tinklo paskyroje pateikiami itin teigiami atsiliepimai apie produktą (patariame tikrinti atsiliepimus specialiose atsiliepimų svetainėse).

Asmenys ar įmonės skelbiasi esantys gydytojais, kurie reklamuoja produktus ir paslaugas nuo COVID-19.

Produkto ar paslaugos, žadančios apsaugoti nuo COVID-19 reklamoje naudojami žinomų asmenų vardai ir atvaizdai.

Pardavėjas veikia ne Lietuvoje ir ne Europos Sąjungos šalyje (apginti vartotojų teises, kai pardavėjas veikia kitoje šalyje, labai sudėtinga).

Pardavėjas nenurodo informacijos apie prekės savybes, naudojimą, sutarties atsisakymo teisę ir kt.

Jūsų prašoma pateikti asmens duomenis arba atverti nežinomas nuorodas siekiant gauti daugiau informacijos apie produktą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,