Logo
 Spausdinti šį puslapį

Laukiate siuntos ar planuojate siųsti? 5 patarimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvos pašto nuotr. Lietuvos pašto nuotr.

Elektroninei prekybai karantino metu aplenkus net kalėdinę prekybą, ne ką mažiau išaugo ir siuntų savitarnos terminaluose kiekiai. AB Lietuvos pašto duomenimis, gyventojų naudojimasis terminalais karantino metu išaugo apie 50 proc., o kai kuriuose šalies miestuose net daugiau nei 70 proc. Nepaisant jau įpročiu tampančio naudojimosi terminalais, nežymiai pakeitus vos kelis veiksmus, siuntą būtų galima išsiųsti ar gauti dar paprasčiau, greičiau ir saugiau.

 

Ką reikėtų prisiminti naudojantis siuntų savitarnos terminalais? 5 patarimai:

Visada nurodykite telefono numerį. Nesvarbu, siunčiate siuntą ar ją gaunate. Nurodžius telefono numerį, siuntos gavėjas visą reikalingą informaciją apie siuntą gauna trumpąja žinute – ji nugula visuomet šalia esančiame telefone, nereikia ieškoti krūvoje kitų el. laiškų, viskas čia pat. Jeigu siunta „pasiklysta“ ar norima ją peradresuoti – telefono numeris yra tai, kas padės siuntai patekti į jos taip laukiančio žmogaus rankas.

Pasitelkite internetą. Ne veltui sakoma, internetas šiais laikais yra visagalis. Nors naudojimasis siuntų savitarnos terminalais yra labai paprastas – vos keli paspaudimai ekranėlyje ir stebuklinga dėžutė atsidaro, tų paspaudimų gali būti dar mažiau. Ypač siunčiant.

Praktiškai visus išsiuntimui reikalingus veiksmus galima atlikti internetu, savitarnos sistemoje https://manosiuntos.post.lt/ – suformuoti siuntimo lipduką, jei namuose yra spausdintuvas, jį atsispausdinti, galiausiai, sumokėti už siuntą. Atėjus prie terminalo beliks nuskenuoti siuntą ir ją įdėti į terminalo dėžutę. Karantino metu tai itin svarbu, nes paviršių lietimas mažėja iki minimumo. Laukiantys atkeliaujančios siuntos, internetu gali sekti siuntos kelionę ir preliminariai žinoti, kada ji pasieks terminalą.

Pasistenkite būti greiti ir atsakingi. Atkeliaujančios siuntos visi labai laukia. Tačiau LP EXPRESS terminalų statistika rodo, kad vidutiniškai siunta atsiimama per beveik 15 valandų. Karantino metu šis laikas kiek trumpesnis – beveik 11 valandų, bet tai yra vis tiek labai daug.

Galima tik įsivaizduoti, kiek žmonių savo siuntas gautų greičiau, jei siuntą pavyktų atsiimti per 5, 3 valandas arba iš karto. Atsiėmimo greitis itin svarbus šiuo karantino laikotarpiu, nes siuntų kiekiai didžiuliai, kaip ir jų laukiančių, o terminalų – riboti, kad ir kaip skubiai plečiami.

Tinkamai supakuokite ir parinkite tinkamą dėžutę. Siuntos per dieną nukeliauja šimtus kilometrų kurjerio autobusiuko bagaže, tad labai svarbu ją supakuoti taip, kad siunčiamas daiktas nebūtų sugadintas. Geriausiai tam tinka kartoninė dėžė, bet jeigu daiktas nėra dūžtantis ar kitaip lengvai pažeidžiamas, išsiversti galima ir su tvirtu plastikiniu maišu, jį papildomai apsukant lipnia juosta.

Kitas svarbus momentas – tinkamos terminalo dėžutės parinkimas. LP EXPRESS terminalų dėžutės yra 5 tipų, galima siųsti labai smulkius daiktus – ausinukus, knygas – ir labai didelius, pavyzdžiui, patalynės komplektą. Visos dėžutės atlaiko 30 kg svorį. Svarbiausia, jeigu siunta nedidelė ir telpa į mažesnę terminalo dėžutę, į ją ir dėti, be reikalo neužimant didesnės dėžutės. Ir atvirkščiai, jeigu siunta didelė, nesistengti jos sutalpinti į mažesnę.

Nenustebkite, jeigu neregistruota siunta atkeliavo į terminalą. Siekiant palengvinti siuntų atsiėmimą, o tuo pačiu, apsaugoti gyventojų bei pašto darbuotojų sveikatą, karantino metu didžioji dalis siuntų, net ir neregistruotų, ant kurių nurodytas telefono numeris – dar vienas argumentas, kodėl jis toks svarbus – nukreipiamos į siuntų savitarnos terminalus.

Tad nenustebkite, jei laukiate siuntos atkeliaujančios į paštą, tačiau gausite trumpąją žinute, kad siunta laukia terminale – skubėkite ją pasiimti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,