Logo
 Spausdinti šį puslapį

Garažuose Klaipėdoje pasieniečiai aptiko beveik 4 800 pakelių cigarečių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr. Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.

Garažų masyve Klaipėdoje pasieniečiams įkliuvo du šio miesto ir rajono gyventojai. Jie dviejuose garažuose ir automobilyje laikė 4 786 pakelius kontrabandinių cigarečių.

 

Pranešama, kad praėjusį sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos ir Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrino Klaipėdoje esantį garažų masyvą. Turėta žinių, kad čia gali būti sandėliuojamas nelegalių rūkalų krovinys.

Garažų teritorijoje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį ir automobiliu „Volkswagen Passat“ atvykusį Klaipėdos rajono gyventoją. Automobilyje pasieniečiai rado 2 000 įvairių rūšių cigarečių pakelių, o vieno garažo viduje – dar 976 įvairių rūšių cigarečių pakelius.

Tęsdami tyrimą pasieniečiai atliko kratą dar viename klaipėdiečio garaže. Jame buvo 1 810 įvairių rūšių cigarečių pakelių. Iš viso tyrimo metu VSAT pareigūnai aptiko 4 786 cigarečių pakelius, kurie nepaženklinti lietuviškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Klaipėdos miesto ir rajono gyventojai po apklausų paleisti, jiems skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Automobilis „Volkswagen Passat“ ir rūkalai saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,