Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pareigūnai pataria, kaip nepapulti į bankų atstovais prisistatančių sukčių žabangas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Melagingi skambučiai ar SMS žinutės, kuriose neva bankų darbuotojai prašo pateikti, ar paspaudus atsiųstą nuorodą atnaujinti asmeninę, finansinę ar saugos informaciją, pasak policijos pareigūnų yra gana dažnai pasitaikantis sukčiavimo elektroninėje erdvėje būdas.

 

Ir praėjusią savaitę į Klaipėdos miesto pareigūnus kreipėsi 1967 m. gimęs vyras, vienu neatsargiu mygtuko spustelėjimu netekęs nemažos sumos. Jis pranešė, kad mobiliuoju telefonu gavo SMS žinutę, kurios siuntėju nurodytas bankas, kuriame yra jo sąskaita. Vos nuspaudęs žinutėje atsiųstą nuorodą, vyras iškart gavo kitą pranešimą - kad iš jo sąskaitos nuskaičiuoti 910 eurų.

Klaipėdos apskrities bendruomenės pareigūnai, gavus panašaus pobūdžio žinutę, ar skambutį, pirmiausia rekomenduoja neskubėti vykdyti nurodymų. Patikrinkite informaciją – paieškokite jo neva atstovaujamos organizacijos telefono ir pabandykite su ja susisiekti tiesiogiai. Niekada neatskleiskite savo kortelės PIN kodo, ar elektroninės bankininkystės slaptažodžių – bankas tokios informacijos niekada neprašys. Jei manote, kad sulaukėte melagingo skambučio, ar atsakėte į galimai sukčių atsiųstą žinutę – susisiekite su savo banku, arba skambinkite pagalbos telefonu 112.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,