Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dovilų miške kontrabandininkas slėpė 2 tūkst. pakelių cigarečių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VSAT nuotr. VSAT nuotr.

Pagėgių pasieniečiai Klaipėdos rajono miške surengė pasalą, trukusią nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Į ją pateko 2 tūkst. pakelių cigarečių krovinio pasiimti atvykęs uostamiesčio gyventojas. Vos prieš dvi dienas šį vyrą bei dar vieną klaipėdietį VSAT pareigūnai jau buvo sulaikę su 4 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų.

 

Ši istorija prasidėjo praėjusį ketvirtadienį, kai VSAT Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai prie vieno Klaipėdoje esančio namo sulaikė 56-erių ir 60-ies uostamiesčio gyventojus. Jie iš automobilių „Toyota RAV4“ ir „Daewoo Lanos“ į gyvenamojo namo pagalbines patalpas krovė cigaretes. Tąkart pasieniečiai iš viso aptiko 4 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Superslims“, „Fest“ ir „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje ketvirtadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Sulaikytiems klaipėdiečiams skirtos kardomosios priemonės rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Jie po apklausų buvo paleisti.

Tęsdami šį ikiteisminį tyrimą tą patį ketvirtadienį Pagėgių pasieniečiai organizavo pasalą Klaipėdos savivaldybės Dovilų seniūnijoje esančiame miške. Čia jau anksčiau kontrabandininkų buvo paslėptos į polietileną suvyniotos dėžės.

Pasaloje VSAT pareigūnams teko palaukti iki šeštadienio, kai buvo užfiksuotas mišku į šią vietą atvažiuojantis automobilis „Opel Astra“. Pasislėpę Pagėgių pasieniečiai pamatė, kad iš mašinos išlipo tas pats 56-erių klaipėdietis, kuris ketvirtadienį įkliuvo su kontrabanda. Vyras mišku priėjo prie užmaskuoto krovinio ir susiruošė jį krauti į „Opel Astra“. Tuomet pasirodė VSAT pareigūnai ir atvykėlį sulaikė.

Paaiškėjo, kad jo tikslas buvo išgabenti čia slėptus 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Superslims“ ir „Fest“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo ženklais.

Klaipėdietį, kuriam galioja anksčiau paskirta kardomoji priemonė ir gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų, pasieniečiai apklausė ir paleido.

Visos sulaikytos cigaretės ir automobiliai „Toyota RAV4“, „Daewoo Lanos“ bei „Opel Astra“ saugomi Pagėgių pasienio rinktinės Pakrančių apsaugos skyriaus patalpose.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,