Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gripo sezonas artėja į pabaigą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) praneša, kad gripo sezonui artėjant prie pabaigos, Lietuvoje praėjusią savaitę bendras sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis sumažėjo iki 15,3 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Ankstesnę savaitę šis rodiklis siekė 21,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

 

Balandžio 13–19 d. daugiausiai sergančiųjų užregistruota Kauno apskrityje (20,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausiai – Tauragės (10,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų). Pernai tuo pačiu metu bendras šalies sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo gerokai didesnis – 55,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Marijampolės, Telšių ir Utenos apskrityse praėjusią savaitę susirgimų gripu nebuvo registruota.

Per savaitę sergančių gripu asmenų skaičius itin sumažėjo – nuo 67 iki 28 atvejų.

Balandžio 13–19 d. Lietuvoje dėl gripo ligoninėje gydėsi 1 asmuo.

Šį gripo sezoną (2019–2020 m.) dėl gripo ir jo sukeltų komplikacijų mirė 11 asmenų.

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse ir Lietuvoje:

 

NVSC specialistai informuoja, kad iki 2019–2020 m. gripo sezono pabaigos liko keturios savaitės (gripo sezono pabaiga paprastai laikoma 20-oji metų savaitė), kurio metu būtina nuolat vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo – prisidengti burną ir nosį vienkartine servetėle, kurią būtina iš karto išmesti.

Jei po ranka neturime servetėlės, patariama kosėti ar čiaudėti į vidinę alkūnės pusę – taip rankomis virusų nepernešime ant liečiamų daiktų. Pajutę į gripą panašius simptomus (karščiavimą, kosulį, gerklės, galvos, sąnarių skausmus ir kt.), nedelskite ir kreipkitės į savo šeimos gydytoją telefonu.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,